Paljud inimesed soovivad piirata nisujahu tarvitamist toidus või on haiguse tõttu sunnitud täiesti gluteenivabale dieedile. Kuidas aga valmistada gluteenita jahust selliseid lapsepõlves armsaks saanud küpsetisi nagu kaneelirullid, lihapirukad, sõõrikud või piparkoogid? Millega asendada nisujahu omletis ja pannkookides? Mis võiks olla gluteenivabalt toituja hommiku- ja lõunaeine ning mida võiks ta serveerida peolaual?

Peale enam kui 70 retsepti on raamatus soovitusi, mil viisil uudseid gluteenivabu jahusid kasutada, neist tainast kokku segada ja kergitada. Toitudel on välja arvestatud ka energia- ja toitainesisaldus.

Autor Maire Vesingi õpetab Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis tulevasi kokki. Raamatule on eessõna kirjutanud doktor Adik Levin ning Eesti Tsöliaakia Seltsi juhatuse liige Riin Jõgi.

Tervise hoidmise toitude sarjas on varem ilmunud ka “Diabeetiku kokaraamat“.