Avaldatud: 18. jaanuar 2016
Kasutasin pelmeenide valmistamiseks Semper FIN MIX valget jahusegu eesmärgiga saada pehmemad ning paremini vormitavad pelmeenid. Kui tärkliste pahupool on see, et need jahtudes kõvastuvad ning muudavad taigna kõvemaks, siis riisijahust valmistatud taigen on murenev ning ei taha koos püsida.
umbes 30 tk
Taigen:
- 300 g Semper´i gluteenivaba jahusegu FIN MIX
- 120 ml vett
- 1 tl meresoola
- 1 – 2 sl taimeõli
- 1 tl guaarakummi
- 1,5 muna (või 1 suur muna)
Täidis:
- 300 g segahakkliha
- 1 mugulsibul
- Meresoola
- Jahvatatud musta pipart
- 50 – 100 ml puljongit või vett
- Vett (vürts, must terapipar, loorber) või puljongit pelmeenide keetmiseks
- Hapukoort ja maitserohelist serveerimiseks
Täidise valmistamine:
Haki sibul peeneks ning sega hakkliha ja veega. Maitsesta jahvatatud musta pipra ning soolaga. Klopi hakkmass ühtlaseks massiks.
Taigna valmistamine:
Pane jahusegu ning guaarakummi kaussi ning sega kuivained omavahel. Tee jahuhunniku sisse süvend ning löö sinna muna, lisa ka sool, vesi ning õli.
Sõtku taigen ühtlaseks, taigen ei tohiks kleepuda käte külge.
Vajadusel lisa gluteenivaba jahusegu (või vett) juurde.
Pane taigen kilesse ning jäta paari tunniks jahedasse „puhkama“. See muudab taigna kergemini töödeldavaks.
Pelmeenide valmistamine:
Rulli taigen gluteenivaba jahuga ülepuistatud taignaalusel paari mm paksuseks. Ära rulli taigent liiga õhukeseks.
Vormi 6-7 cm läbimõõduga ringid (n: klaasiga). Aseta iga tainaringi keskele t
eelusikatäis täidist.
Pigista servad kinni.
Servade paremaks kleepumiseks võib need üle pintseldada lahtiklopitud munaga.
Keeda pelmeenid maitsestatud vees või puljongis umbes 5 minutit, kuni need tõusevad pinnale.