Avaldatud: 18. november 2018
Vähese süsivesikutesisaldusega tortilla/ pitsapõhi
6-7 tk
- 2 muna
- 2 munavalget
- 150 g toorjuustu/ creme fraiche
- 1½ tl psülliumi
- 1 spl kookospähklijahu
- ½ tl soola
100 g tortilla/ pitsapõhjade toiteväärtus:
- Energiasisaldus 132 kcal
- Süsivesikud – 4 g, kiudaineid 2 g; imenduvaid sv – 2 g
- Rasv – 8 g
- Valk – 11 g
1 tortilla või pitsapõhi (50 g) sisaldab: süsivesikuid – 2 g, kiudaineid 1 g; imenduvaid sv – 1 g
Kuumuta ahi 200° C-ni. Vahusta munad ja munavalged. Lisa toorjuust ja sega kuni taigen on sile. Sega kuivained teises kausis – sool, psyllium ja kookosjahu. Lisa jahusegu taigna hulka ühe lusikatäie kaupa ja sega hästi läbi. Lase taignal paisuda mõned minutid. (Kui kiiresti taigen paisub sõltub psülliumi liigist).
Aja taigen õhukese kihina spaatliga laiali vormides 6-7 ringi. Ringid võib joonistada ka küpsetuspaberile ette.
Või 2 suuremat ristkülikut.
Küpseta ülemisel siinil umbes 5 minutit või kauem kuni tortilla servad muutuvad veidi pruunikaks. Jälgi hoolikalt alumist külge, et see ei kõrbeks.
Eelküpsetatud põhjade pealispind määri tomatipastaga ning kata meelepäraste katteainetega. Küpseta ahjus kuni juust on sulanud.