Sojatoorjuustu valmistamine
400 g sojajogurtist saab umbes 250-300 g toorjuustu.
Pane sõelale tihe riie, vala jogurt sõelale ning aseta koos sõelaga kausi kohale nõrguma, et eralduv vedelik saaks kaussi tilkuda. Aseta mõneks tunniks külmkappi.
Kasutasin isevalmistatud sojatoorjuustu näiteks “Mustikakoogi valmistamisel”
Foto: Lauri Kulpsoo
India pähklitest ja kookospiimast toorjuust
100 g India pähkleid
200 g täisrasvast kookospiima
Leota India pähkleid mõni tund või üleöö kookospiimas. Püreesta koos kookospiimaga.
Tofutti creamy smooth, original
piimavaba, gluteenivaba, laktoosivaba, taimetoit.
Koostis:
Vesi, külmpressitud õlid (soja-, palmi- ja oliiviõli), maltodekstriin, sojavalk, tofu, piimavaba piimhape, orgaaniline suhkur, stabilisaatorid (jaanileivapuu, guaarakummi, tselluloos, ksantaankummid ja karrageen), emulgaatorid (taimsed mono- ja diglütseriidid), sool.
Toitumisalane teave:
100g:
Energia 1210 kJ / 290 kcal, Valk 4.0g, süsivesikuid 6,0 g, rasva 28,0 g (millest polüküllastumata 21.0g, küllastunud rasvhapete 7,0 g), Naatrium 0,4 g.