Toimub üks kolmepäevane tsükkel 2016 aasta sügisel ja teine 2017 aasta sügisel nii Tartus kui Tallinnas.

Gluteeni-ja-piimavaba-sügis

2016 koolitused sügis

Tsükli jooksul käsitletavad teemad ja sügisesed toimumisajad:

I Gluteeni- ja piimavabad LEIVAD-SAIAD

5. oktoobril 2016 Tallinnas, kell 17.00

19. oktoobril 2016 Tartus, kell 17.30

Üheskoos valmivad:

  • gluteeni- ja piimavaba leib
  • gluteeni- ja piimavaba sai

Lisaks räägime, mida gluteeni ja piimavabalt panna leivale-saiale: erinevatest võimalustest juustude asendamiseks, taimsed juustud, taimsed määrded leiva peale. Samuti jagatakse nippe soolaste lahtiste pirukapõhjade valmistamiseks jahuvabalt.

20160115_105942

II Gluteeni- ja piimavabade PASTADE JA PELMEENIDE VALMISTAMINE

9. novembril 2016 Tallinnas,kell 17.00

16. novembril 2016 Tartus, kell 17.30

Üheskoos valmivad:

  • gluteeni- ja piimavaba pastatoode ning sellest valmistatud pastaroog
  • gluteeni- ja piimavabad pelmeenid

Saate tunda, milline on õige gluteenivaba pastataigen ja kuidas seda käsitleda – teadmised, mida vaid teooria põhjal ei õpi! Lisaks saate ideid soojade ja külmade kastmetega pastaroogade ja pelmeenide rikastamiseks.

Gluteenivaba jahuseguga (38)

III Gluteeni- ja piimavabad pärmitaignast küpsetised: kaneelirullid, lihapirukad ja kuklid

7. detsembril 2016 Tallinnas, kell 17.00

14. detsembril 2016 Tartus, kell 17.30

Üheskoos valmivad:

  • gluteeni- ja piimavabad kaneelirullid
  • gluteeni- ja piimavabad lihapirukad
  • pärmivabad kuklid

Leiate vastused järgmistele küsimustele:

  • kuidas valmistada gluteeni- ja piimavaba pärmitaigent
  • kuidas küpsetada pärmitaignast gluteeni- ja piimavabalt,
  • millega asendada kohupiima, toorjuustu ja vahukoort magusates küpsetistes; räägime erinevatest taimsetest kohupiimadest, vahukorest ja toorjuustudest, gluteeni- ja piimavabadest šokolaadidest.

20160503_115604

Lektor ja juhendaja: Maire Vesingi, “Tervise hoidmise toidud” autor, tulevaste kokkade õpetaja, toitumisnõustaja. Tegutseb koolitajana nii eritoitumise, hügieeni, hoidistamise, kui toiduvalmistamise teemadel.

Registreerumine lõpeb päev enne koolitust.

Kohtade arv piiratud (koha grupis tagab ettemaks).
Rühma mittekomplekteerumisel saadetakse teade Teie kirjakasti 1 päev enne eeldatava koolituse algust.