Eritoitumine Facebookis

Retseptid

Munaallergia korral ei pea loobuma piparkoogiglasuurist. Valmista see aquafabast ning värvi looduslike toiduvärvidega. Samuti või piparkoogitaignas kasutada muna asemel näiteks õunapüreed või chi seemneid. Taimne piparkoogiglasuur I võimalus 150 ml Aquafaba´t – kikerhernekonservi vedelikku  100-200 g tuhksuhkrut toiduvärv omal valikul (macha, marjapulbrid…) Siirupi valmistamiseks: 200 g suhkurt 60 ml vett Valmistusviis Siirupi valmistamine: Sega suhkur ja vesi väikesel pannil ja kuumuta keskmisel kuumusel. Keeda siirup aeglase mullini nagu tavalisel sefiiril 118  kraadini. See võib võtta…

Milline võiks olla veresuhkrut tasakaalustav hommikusöök? Lillkapsa-singi hommikumuffinid on madala GK, sest sisaldavad vähe süsivesikuid ning rohkelt kiudaineid- ning valku. Seega täidavad need hästi kõhtu ning annavad täiskõhutunde pikemaks ajaks. Vähese süsivesikute sisaldusega lillkapsa-singi hommikumuffinid. 7 dl riivitud lillkapsast paar peotäit kuubikuteks tükeldatud sinki. Kuumuta pannil. 1 dl spinatit 1 dl hakitud sibulat (paprikat) 5 muna (kloppida lahti) küüslauku 2 dl riivitud juustu soola, musta jahv.pipart Lillkapsast võib kasutada ka riisi või kuskussi asemel prae…

Makroonid valmistas Kaili Lepik. Fotod: Maire Vesingi Väikeste täpsustustega retsept pärineb http://theblenderist.com/vegan-macarons-aquafaba-recipe/. 150 ml Aquafaba´t – kikerhernekonservi vedelikku  200 g mandlijahu 200 g tuhksuhkrut toiduvärv omal valikul 200 g suhkurt 60 ml vett Valmistusviis Sõelu mandlijahu ja tuhksuhkur suurde kaussi, vajadusel purusta mandlijahutükid  blenderis. Ole kindel et segu on ilusti ja ühtlaselt segunenud. Vala 75 ml aquafaba´t vahustamismõusse ning pane kõrvale. Sega toiduvärv ja ülejäänud aquafaba ning vala mandlijahu-suhkru segule. Sega kuni segu on ühtlane….

Retseptid 15.10.2017

Sildid:

5 suurt vahvlit 2 muna 3 dl laktoosivaba piima soola 3 dl gluteenivaba kaerajahu 1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit 3 sl laktoosivaba võid (sulatada) Klopi munad kergelt vahule, lisa piim, sool ning küpsetuspulbriga segatud kaerajahu. Lisa sulatatud või. Sega ühtlaseks taignaks. Lase taignal pool tundi seista. Küpseta paksud Belgia vahvlid.

Retseptid 29.08.2017

Sildid: ,

See kook on üks meie pere lemmikuid. Gluteeni- ja piimavaba suvikõrvitsakook 600 g kooritud suvikõrvitsat,(umbes 5-6 dl riivitud kujul). Peale vee väljapigistamist 500 g 3,5 dl gluteenivaba jahusegu (u 280 g) 2 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit 2 muna 2,5 dl suhkrut (180-220 g) 1,5 dl õli (135 g) (1 dl/ 60 g rosinaid, pesta) vaniljepastat 0,5 sidruni värskelt pressitud mahl soola Koori ning riivi suvikõrvits keskmise riiviga. Pigista riivitud suvikõrvitsast osa vett välja. Pese rosinad, vajadusel…

Retseptid 28.08.2017

Sildid: ,

    Põhi: 200 g keedetud kartuleid 140 g gluteenivaba jahusegu (Semper FinMix) 100 g laktoosivaba võid 1 muna Riivi keedetud kartul.  Mudi hakitud võist, riivitud kartulist, munast, jahust ja soolast kiiresti taignapall. Pane 30 minutiks külmkappi.     Vajuta taigen jahuste kätega vormi põhja ning servadesse. Lase veel 1 tund külmkapis seista.     Eelküpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit. Täidis: 250-300 g pannil kuumutatud kukeseeni (värskelt umbes 1-1,5 l) 70 g mugulsibulat 2…

Retseptid 15.08.2017

Sildid: , ,

Vinegrettkaste ei ole ainule kaste, mida toorsalatite maitsestamiseks kasutada. Pestod, määrded ja ürdiõli on heaks vahelduseks toorsalatitele maitse andmiseks. Ürdiõli paar peotäit Ruccolat-spinatit või salatimix´i veidi murulauku, tilli või teisi ürte umbes 0,5 dl külmpressitud oliiviõli soola musta jahvatatud pipart agaavisiirupit värskelt pressitud sidruni mahla Püreesta kõik koostisained blenderi või kannmikseriga püreeks. Kurna läbi sõela. Säilita valmis kaste kastmekannus. Sega enne kasutamist, sest kaste seistes kihistub. Säilib külmkapis paar-kolm päeva. Vala kaste salatile vahetult enne…

Retseptid 11.08.2017

Sildid: ,

35 tk (minimuffineid) 100 ml (1 dl) laktoosivaba piima või taimset piima 45 g külmpressitud oliiviõli 140 g (2 dl) gluteenivaba täisterariisijahu 2 kanamuna 1,5 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit 120 g pruuni suhkrut (100 g valget suhkrut) 2 tl psülliumi (kui kasutada gluteenivaba jahusegu koos paksendajaga ei ole vaja psülliumi enam lisada) vaniljepastat Himalaaja soola 200 g mustikaid Mõõda ühte kaussi kuivained – jahu, sool, pslüllium ja küpsetuspulber. Sea kuivained omavahel. Teises kausis vahusta muna suhkruga…

Retseptid 31.07.2017

Sildid:

Foto: Merilin Vesingi   Tarretise valmistamist alusta mahla valmistamisest. Mahla valmistamine: 2 kg punaseid sõstraid (poolvalminud) 1 l vett Pese marjad ning pane keedunõusse. Vala  peale külm vesi (nii et vesi kataks vaevu marju). Kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel mõni minut. Vajuta marjad aeg-ajalt vastu potiseina katki. Eemaldada tulelt ning lase kaanega kaetult seista paar tundi. Pane nõrguma.   Tarretise valmistamine mahlast: 1  l punase sõstra mahla 400  g moosiksülitooli Saab osta Via Naturale poest…

Retseptid 30.07.2017

Sildid: , ,

Foto: Lauri Kulpsoo Maasikamoos chia seemnetega ca 500g maasikaid 6 spl mett või vahtrasiirupit 2,5 spl chia seemneid Mustsõstramoos chia seemnetega 400g mustsõstraid 4 spl mett või vahtrasiirupit 2,5 spl chia seemneid Kirsimoos chia seemnetega 500g hapukaid kirsse 8 spl mett või vahtrasiirupit 2,5 sl chia seemneid Valmistamisprotsess kõigil sama: Kuumuta marju 15-20min, mina tavaliselt tambin umbes pooled marjad puruks ja jätan osa tekstuuri pärast terveks. Lisa magusaine ning eemalda tulelt, lisa chia seemned, sega…

1 2 3 7
Veebiaken