Eritoitumine Facebookis

Retseptid

Retseptid 08.10.2018

Sildid: ,

Keedutaignast kõrvitsakuklid  Keedutaigen: 150 ml vett 100 g laktoosivaba võid soola 200 ml kõrvitsapüreed 150 g gluteenivaba jahusegu + 1 tl psülliumi 3-4 muna Sega kuivained omavahel. Kuumuta vesi koos või ja soolaga paksupõhjalises keedunõus keemiseni. Eemalda nõu tulelt ja lisa keevale vedeliku-või segule kogu jahukogus korraga, sega hoolikalt kuni moodustub taignapall. Tõsta nõu tagasi tulele ja kuumuta tainast tasasel tulel umbes 5 minutit kogu aeg segades, kuni tainas moodustab ühtlase massi ja lööb keedunõu…

Kukeseenepirukas (gluteeni- ja laktoosivaba) Muretaigen: 100 g laktoosivaba või 1 muna soola 150 g gluteenivaba jahusegu Semper FIN MIX 1 tl Fiber Husk 1 tl gluteenivaba küpsetuspulber Täidis: kukeseened sool laktoosivaba või  (võib asendada kukeseenehoidisega) 1 muna 50-100 ml laktoosivaba vahukoort Näpi toapehme või kuivainete ja munaga ühtlaseks taignaks. Pane külmkappi tahenema. Tükelda puhastatud kukeseened ning kuumuta kuival pannil kuni enamus veest on aurustunud. Lisa või ja sool ning kuumuta läbi. Vajuta taigen vormi põhja ja…

Kreegi-suvikõrvitsa moos 2,5 kg kreeke 1 kg suvikõrvitsat (puhastatud) 1 kg suhkrut 1 pk moosipaksendajat (õunapektiin) Keeda kreegid vähese veega pehmeks, eralda kivid. Pane puhastatud suvikõrvitsakuubikud vähese veega potti keema. Keeda kuni suvikõrvits on pehme, püreesta. Lisa kividest eraldatud kreegid ning suhkur koos moosipaksendajaga, keeda 10 minutit. Tõsta steriliseeritud purkidesse ning sulge õhukindlalt.

Retseptid 03.09.2018

Sildid:

Suvikõrvitsa-astelpajumoos (“3 sõpra S.A.E.”) Kolm ühel ajal valmivat vilja, mis imehästi sobivad kokku ühte purki. Vali suvikõrvits, mis ei oleks ülevalminud (veel pehme koorega). Ülevalminud suvikõrvitsa viljaliha ei jäta hoidisele siidjat tekstuuri. Oma konsistentsilt meenutab see hoidis kookospiimaga valmistatud moose. 1,6 kg suvikõrvitsat (puhastatud) 0,650 kg astelpajusid Paar ebaküdooniat 0,6 kg moosisuhkrut 3-4 vaniljekauna Koori ning puhasta suvkõrvitsad, tükelda kuubikuteks. Puhasta ebaküdooniad ning viiluta. Pane astelpajud vähese veega keema ning keeda mõni minut. Aja läbi…

Retseptid 30.08.2018

Sildid: , ,

Toortatra-šokolaadimaius tumedat gluteenivaba šokolaadi idandatud ning kuivatatud toortatrakruupi Idandatud toortatrakruup on kuivatatud toidukuivatis 42 kraadi juures 8-10 tundi.         kuivatatud marju, rabarberikuubikuid, mandlilaastusid või hakitud pähkleid       Kuivatatud kuumaasikad           Kuivatatud aedmaasikaviilud     Sulata šokolaad ning vala ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberile. Puista peale idandatud ning kuivatatud tatrakruubid, kuivatatud marjad ning rabarberikuubikud. Aseta jahedasse tahenema. Peale tahenemist lõika või murra sobiva kujuga tükkideks. Säilita suletud purgis.

Maasikajäätis thermomix´ga 300 g külmutatud maasikaid (vaarikaid) 80 g suhkrut 200-300 ml sojajogurtit või kookospiima Peenesta segamiskausis suhkur tuhksuhkruks – 10 sek/ kiirus 10. Lisa külmutatud maasikad ja peenesta 30 sek/ kiirus 5-9. Paigalda segamisanumasse “liblikas”. Lisa taimne jogurt või kookospiim ja vahusta 30 sek/ kiirus 3. Sobib serveerida kohe pehme “jäätisena” või valada pulgakoogivormidesse ning külmutada täiendavalt sügavkülmas.

Retseptid 05.08.2018

Sildid: ,

Marmelaade ja zeleesid võib paksendada ka taimsete paksendajate või tardainetega. Näiteks pektiini, moosisuhkru  või Gelierfix 2:1, mis sisaldab kartuli- ja nooljuuretärklist, agar agarit ning õunapektiini. Karusmarja marmelaad 1 kg tigupressist läbi aetud või varreotstest puhastatud karusmarju 400 g suhkrut 1 pk taimset tardainet õunapektiiniga (Gelierfix 2:1) Pane puhastatud karusmarjad keema. Vee lisamine ei ole vajalik, kui karusmarjad on tigupressist läbi aetud. Aja mass keema, eemalda vaht. Lisa suhkur ning taimne paksendaja. Keeda 5 – 10…

Taimne  šokolaadipuding aquafabat (suhruga vahustatud kaunvilja konservi vedelik)  sulatatud piimavaba tumedat šokolaadi Sega sulatatud šokolaad aquafaba hulka. Vala puding pokaali või vormi ning lase külmkapis taheneda.

Kirsimuffinid (gluteeni- ja piimavaba) 65 minimuffinit ( 1 tk 16 g) 2 dl kirsse (kirsikivid eemaldatud) 2 muna 110 g gluteenivaba jahu Semper Fin Mix 30 g mandlijahu 1 tl psülliumi 1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit 120 ml taimset piima 100 g taimset margariini 100 g Demerara suhkrut 1 tl vaniljesuhkrut näpuotsatäis soola Sega kuivained omavahel. Sega kuivainete hulka ka kirsid. Vahusta taimne margariin suhkruga, vahustamist jätkates lisa munad. Sega hulka taimne piim ning kuivained koos…

Kaks ühes – taimsed tordikaunistused ja peedi-aedoamääre Ühest aedoa konservist saab ära kasutada kõik – konservist pärit vedelik, aedoad ning isegi plekk konservi pliiatsitopsina. Konservi vedelikust saab valmistada taimseid tordikaunistusi ning aedubadest väga head taimset määret. Taimsest beseest tordikaunistused 1 purk (400 g purk) valge aedoakonservi vedelikku (soolata) 150 g suhkrut vaniljepulbrit sidrunimahla toiduvärve Hakka vahustama konservivedelikku. Kui moodustub pehme valge vaht, hakka lisama osade kaupa suhkrut, segu pidevalt edasi vahustades. Lõpupoole lisa vaniljepulber ning…

1 2 3 9
Veebiaken