Eritoitumine Facebookis

Retseptid

18 tk Kuigi tatrajahu sisaldab rohkelt süsivesikuid, ei mõjuta toortatrajahust valmistatud küpsetised nii palju veresuhkrut kui rafineeritud nisujahust küpsetised. Toitumisalane teave 100 g kohta: süsivesikuid 55 g kiudaineid 1 g valku 7 g rasva 23 g energia 456 kcal 1 tk  vahvlit annab 7-8 g süsivesikuid (1 tk = 16 g) 60 g kookosõli 60 g Demerara suhkrut 100 g gluteenivaba tatrajahu (u 1,5 dl) RemedyWay või Tõrvaaugu Mahe Talu 2 sl kartulitärklist (paksendaja). 1…

Retseptid 10.03.2018

Sildid: , ,

Taimsed pannkoogid Pannkoogid on serveeritud astelpaju-õunamoosiga, mis on magustatud moosiksülitooliga. Kuna ksülitool on madalam GK, siis mõjutab see veresuhkrut vähem ning sobib kasutamiseks ka diabeedi korral. 250 ml sojapiima 2,5 dl nisujahu 2 tl küpsetuspulbrit 1-2 sl ksülitooli või agaavisiirupit soola praadimiseks kookosõli või taimeõli. kohevamate pannkookide valmistamiseks lisa 0,5 dl vahustatud kikerhernekonservi vedelikku (aquafaba´t) ülepannikookide valmistamiseks lisa 0,5 dl kikerherhernekonservi vedelikku vahustamata kujul Sega kuivained omavahel ning seejärel sega hulka sojapiim ja suhkur. Prae…

Munavaba “omlett” 2 omlletti 1,5 dl kikerhernejahu 150 ml vett 1 mugulsibul 1 tomat soola musta jahvatatud pipart paprikapulbrit (kurkumit) (pärmihelbeid) 1 spl oliiviõli maitserohelist Sega kausis 1,5 dl kikerhernejahu, sool, pipar ja paprikapulber. Lisa vesi ja sega ühtlaseks taignaks. Soovi korral võib lisada maitse järgi lisada kurkumit.  Haki sibul ja tomatid väikesteks tükkideks ja lisa taignale. Pane pann oliiviõliga sooja. Kui õli on kuum siis keera kuumus keskmise peale ja aja taigen pannile laiali….

Retseptid 24.02.2018

Sildid:

Gluteenivaba röstsai 400 g saiajahu segu Peak’s Free From bread mix 2 sl psülliumi 25 g pärmi 400 ml piima/ laktoosivaba piima/ taimset piima või  vett agaavisiirupit või suhkrut 1 tl soola 2 muna 50 g õli Sega jahusegu ja psüllium omavahel. Soojenda piim või vesi käesoojuseni (37 kraadi). Sega vedeliku hulka pärm ning sega kuni pärm on segunenud. Lisa sool, agaavisiirup, õli ning munad. Lisa pool jahukogusest, sega taigent tugevasti kuni taigen tuleb kausi küljest…

Kui munaallergia või -talumatus kimbutavad, kuid soov on millegi õhulise ja eriti magusa järele, sobib valmistada taimne sefiir ning kasutada seda juba eelnevalt küpsetatud muffini või koogikattena. Taimne sefiir kannatab ka leegitamist, mis toob sefiirimustri esile ning annab sellel püsiva läike. Taimne sefiir 150 g Aquafaba´t – kikerhernekonservi vedelikku 250 g suhkrut 80 ml vett 2 tl sidrunimahla Keeda veest ja suhkrust siirup: Sega suhkur ja vesi väikesel pannil ja kuumuta keskmisel kuumusel. Keeda siirup…

Valgurikas läätseleib (gluteeni. piima- ja pärmivaba) 2 portsjonit punased läätsed 100 g vesi leotamiseks või keetmiseks sidrunimahl must jahvatatud pipar 1/4 tl kurkum 0,5 tl Cayenne´i pipar sool erinevaid seemneid Püreestamise ajal lisada 100 – 150 ml vett Leota läätsesid vähemalt 1 tund (kiirleotus – läätsede keetmine 10 minutit). Peale leotamist loputa. Keetmine ei ole vajalik, sest läätsed küpsevad ahjus. Pane leotatud läätsed koos maitseainete ja veega blenderisse ning püreesta paar minutit kuni moodustub ühtlane…

Taimsed raffaellod 45-50 tk 1 raffaello (15 g) sisaldab 1,2 g imenduvaid süsivesikuid (100 g/ 8 g imenduvaid süsivesikuid) 1 purk täisrasvast kookospiima tahket osa (Santa Maria) 50 g kookoskreemi/kookosmassi Bio Organic 20 g tuhksuhkrut 1 tl vaniljesuhkrut 100 g kookoshelbeid 100 g mandlilaastusid 40 g kooritud mandleid paneerimiseks umbes 100 g kookoshelbeid Mandlite koorimiseks jäta mandlid 10 min kuuma vette kaane alla tõmbama. Seejärel kurna ning eemalda koor. Sulata kookoskreem vesivannil. Purusta mandlilaastud veidi…

Jahuvaba porgandikook 12 tk 100 g kooki sisaldab 14 g imenduvaid süsivesikuid. 4 muna 140 g mandlijahu (3 dl) 40 g kookosjahu (1 dl) 200 g riivitud porgandit 150 g riivitud suvikõrvitsat 200 g õunu (tükeldada) 60 g kookosõli kaneeli (1-1,5 tl) 2 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit 100 g palmisuhkrut vaniljesuhkrut, soola Sega kuivained omavahel. Vahusta munad suhkruga. Lisa õli, riivitud porgand ning suvikõrvits. Sega hulka kuivained. Kalla segu 26 cm läbimõõduga koogivormi. Puista peale õunakuubikud….

Retseptid 21.12.2017

Sildid:

Ürdipulgakoogid 2 muna 2 dl gluteenivaba jahusegu (selle asemel võib kasutada riisijahu ja 1 tl psülliumi) 1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit 0,5 dl piima või taimset piima 0,5 dl õli paar peotäit ürte (väga hea rohelise värvi annab spinat) soola, musta jahvatatud pipart NB! Õli ja ürtide asemel sobib kasutada ka valmis pestot (1 dl).         Püreesta ürdid sauseguriga. Vahusta muna. Sega kuivained omavahel. Sega piim (taimne piim), õli ja püreestatud ürdid (pesto)…

Munaallergia korral ei pea loobuma piparkoogiglasuurist. Valmista see aquafabast ning värvi looduslike toiduvärvidega. Samuti või piparkoogitaignas kasutada muna asemel näiteks õunapüreed või chi seemneid. Taimne piparkoogiglasuur I võimalus 150 ml Aquafaba´t – kikerhernekonservi vedelikku  100-200 g tuhksuhkrut toiduvärv omal valikul (macha, marjapulbrid…) Siirupi valmistamiseks: 200 g suhkurt 60 ml vett Valmistusviis Siirupi valmistamine: Sega suhkur ja vesi väikesel pannil ja kuumuta keskmisel kuumusel. Keeda siirup aeglase mullini nagu tavalisel sefiiril 118  kraadini. See võib võtta…

1 2 3 8
Veebiaken