Taimset „piima“ nimetatakse piimaks vaid tema piimasarnase välimuse pärast. Õigem oleks seda nimetada  taimejoogiks, teraviljadest toodetud jooki ka teraviljajoogiks.

Mitmesugused taimsed „piimad“ on suurepärased lehmapiimaasendajad neile inimestele, kes piimasuhkrut (laktoos) ja -valku (kaseiini) ei talu, ning taimetoitlastele.

Kui on vaja jälgida ka gluteenivaba dieeti, tuleb kontrollida, et kaera- ja riisipiim ei sisaldaks gluteeni. Riisipiim ei tohi olla tootmise käigus saastunud gluteenijääkidega ning kaerapiim peab olema toodetud gluteenita kaerast.

Erinevad taimsed „piimad“:

  • Kookospiim
  • Riisipiim
  • Mandlipiim
  • Kartulipiim
  • Kanepipiim
  • Hirsipiim
  • Kastanipiim
  • Sojapiim
  • Quinoapiim
  • Gluteenivabast kaerast valmistatud kaerapiim
  • Pähklipiim (India, Kreeka, makadaamia-, pekani- ja sarapuupähklid)
  • Päevalilleseemnepiim

Mandlipiim

150 g mandleid
400 ml vett

mandlipiimLoputa mandlid ning pane terveks ööks külma vette likku. Leotatud mandlitelt vala vesi ära, loputa ning vala peale kuum vesi. Lase 10-15 minutit kuumas vees seista. Kurna. Hõõru mandleid rätiku vahel või puhasta mandlid ükshaaval näppude vahel, et eemaldada pruunid kestad.

Vala mikserikannu kooritud mandlid ja 400 ml vett ning peenesta ühtlaseks massiks.
Aseta kausile marliga kaetud sõel ning vala sinna püreestatud mandlimass. Lase nõrguda. Pigista marlist kogu vedelik kaussi.

Sarnaselt tehakse ka pähklipiima.

The Bridge toidukoored

Mahe riisi- ja kaerakreem tootjalt The Bridge

  • Mahe riisikreem

Koostis: allikavesi, riis, külmpressitud päevalilleõli, paksendajana jaanikauna seemnejahu ja karrageen, meresool. Ei sisalda gluteeni, piima ja kolesterooli. 

  • Mahe kaerakreem

Koostis: allikavesi, kaer, külmpressitud päevalilleõli, tapiokitärklis, päevalilleletsitiin, paksendajana jaanikauna seemnejahu ja karrageen, meresool. Laktoosita ja kolesteroolita.

Tooteid toob riiki ja müüb OÜ Via Naturale.