Gluteen on kõige rohkem seotud just pagari- ja kondiitritoodetega. Seetõttu saastuvad gluteeniga kõige enam just saiad, pirukad, kuklid, koogid, muffinid, küpsised jne. Põhjuseks võib olla samade tööpindade kasutamine nii gluteenivabade kui gluteeni sisaldavate küpsetiste valmistamiseks.
Taigna lahtirullimise erinevad võimalused:
1) eraldi taignarullimisalus või spetsiaalne silikoonmatt ja taignarull;
2) taigna rullimisel kasutada alusena küpsetuspaberit;
3) taigna lahtirullimisel kasutada gluteenivabasid jahusid – riisi-, maisi-, tatra-, kinoa-, hirsi-, amarandijahu või erinevaid tärkliseid;
4) väga kleepuv taigen rullida lahti kahe küpsetuspaberi tehnika abil – kasutada küpsetuspaberit nii taigna peal kui all. Rullimise käigus tuleb tainast aeg-ajalt ringi keerata. Vajadusel puistata gluteenivaba jahusegu taignarullimise alusele või küpsetuspaberile.