Gluteenita jahusegud
- Riisijahust kondiitritooted jäävad pisut krudisevaks. Riisijahust küpsetatud leib mureneb kergesti ning omandab teralise tekstuuri.
- Riisijahu imab palju vett
- Maisijahust küpsetis jääb pude, seetõttu sobib sellest valmistada muretainast.
- Hirsijahu muudab tooted jämedakoelisemaks ning lisab küpsetistele huvitava „krudina“.
- Kaerajahu sisaldav tainas jääb tavalisest vedelam, kuna kaera veesidumisvõime on väike.
- Amarandijahust valmistatud tainas on niiske ja magus.
- Kuna kookospähklijahu on looduslikult magus, tuleks vähendada lisatava suhkru kogust.
- Mandlijahu on kuiv ning tuleb suurendada taignavedeliku kogust.
Näiteid gluteenita jahusegudest
1. jahusegu
- 1/2 dl sorgo jahu
- 1/2 dl valget riisijahu (teeb küpsetise sõmeraks, imab palju vett)
- 1/3 dl amarandijahu
- 2 sl tapiokki (teeb küpsetise kergemaks, õhulisemaks)
2. jahusegu
- 5 dl peeneks jahvatatud pruuni riisijahu (täisterariisijahu)
- 1,5 dl kartulitärklist
- 0,75 dl tapiokki
3. jahusegu
- 90 g peeneks jahvatatud pruuni riisijahu (täisterariisijahu)
- 40 g kartulitärklist
- 40 g glueenita täisterakaerajahu
- 30 g hakitud mandlilaaste, pähkleid või kookoshelbeid
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.Nõustun