Maisitangud on helekollased, need saadakse maisituumade purustamisel ja lihvimisel.
Maisitangu lisatakse aeglaselt valmivatesse roogadesse: suppidesse ja hautistesse. Pudru keetmiseks kulub 10 minutit.
Maisijahu jahvatatakse maisituumast, see on kollase värvusega sõre jahu. Niiskuse mõjul paisub maisijahu väga vähe. Maisijahust küpsetised kerkivad minimaalselt, mistõttu puhtast maisijahust tehakse peamiselt tihkeid lameleibu, näiteks tortiljasid.
Kasutatakse pannkoogi- ja muffinitainas, kastmete, püreesuppide ja kissellide paksendamiseks või pudru keetmiseks. Kuna maisijahust küpsetis jääb pude, sobib sellest väga hästi valmistada muretainast.
1 dl nisujahu asendatakse 1 dl (55-60) g maisijahuga.
Maisimanna saadakse maisitangu peenestamisel. Seda kasutatakse suppide, lisandite, mannavahu ja vormiroogade valmistamisel ning vormide ülepuistamiseks.
Maisimannat kasutatakse ka küpsetistes krõbeda tekstuuri saamiseks ja kohupiimavormile kollase tooni andmiseks.
Maisitärklis saadakse maisituumas olevast tärklisest (maizena). Maisitärklis on peene tekstuuriga valge ja krudisev, sobib kasutada pudingite, kastmete, kissellide paksendamiseks. Maisitärklisega paksendatud vedelik jääb hägusem kui kartulitärklisega, seepärast soovitatakse seda kasutada piimakissellides, kastmetes ja mujal, kus värvus ei häiri. Maisitärklist võetakse peaaegu kaks korda rohkem kui kartulitärklist. Enne keevale vedelikule lisamist, tuleb maisitärklist, nii nagu kartulitärklist, segada külma veega. See väldib tärkliseklimpide teket. Kergelt mõrkjas maitse kaob, kui lasta tärklisel vähemalt üks minut veldelikus keeda. Et maisitärklist võib kuumutada, sobib see hästi ka küpsetistesse. Maisihelbed on helvesteks valtsitud maisiterad. Linnasesiirupiga maitsestatud maisihelbed pole gluteenitalumatuse korral lubatud. Müügil on ka „gluteenita“- tähistusega maisihelbed. Helbed on juba valmis hommikueine ja serveeritakse koos taimse „piimaga“. Sobib kasutada ka paneeringuna ning küpsetistes.
Paisutatud maisi võib lisada hommikumüsli koostisse, küpsetistesse või pakkuda suupistena.