Mandlijahu kasutamine gluteeni ja piimata kaunistuste valmistamisel
Mandlipiima tegemisest ülejäänud mandlimassi saab kasutada küpsetistes ja magustoitudes, lisada putrudele ja jogurtitesse ning valmistada martsipani või trühvleid.
Mandlimass tuleb kuivatada toidukuivatis ehk dehüdraatoris või ahjus ning seejärel jahvatada mandlijahuks.
NB! Poes müüdav martsipan ei pruugi olla piimata-munata (võib sisaldada piima- ja/ või munapulbrit).
Martsipani valmistamine
- 200 g mandlijahu
- 200 g tuhksuhkrut/ mett/ siirupit
- 4 sl vett (roosivett)
- Mõrumandliessentsi
Soovi korral looduslikke toiduvärve: peedi-, kirsi-, mustsõstramahl, kakao, rohelise Matcha tee pulber. Mahla kasutamisel vähendada vee kogust.
Sega mandlijahu ning tuhksuhkur. Lisa vesi ning soovi korral maitseks 1 tl roosivett (sel juhul vähenda veidi vee kogust). Sõtku käte vahel ühtlaseks massiks. Vormi soovitud kuju.
Kui soovid martsipani rullida, et hakata kujundeid vormima, tee seda tuhksuhkruga ülepuistatud tööpinnal.