Foto: Lauri Kulpsoo

Maasikamoos chia seemnetega

  • ca 500g maasikaid
  • 6 spl mett või vahtrasiirupit
  • 2,5 spl chia seemneid

Mustsõstramoos chia seemnetega

  • 400g mustsõstraid
  • 4 spl mett või vahtrasiirupit
  • 2,5 spl chia seemneid

Kirsimoos chia seemnetega

  • 500g hapukaid kirsse
  • 8 spl mett või vahtrasiirupit
  • 2,5 sl chia seemneid

Valmistamisprotsess kõigil sama:

Kuumuta marju 15-20min, mina tavaliselt tambin umbes pooled marjad puruks ja jätan osa tekstuuri pärast terveks. Lisa magusaine ning eemalda tulelt, lisa chia seemned, sega korralikult läbi ja lase ca 10 min seista. Seemned imavad vedeliku enda sisse ja moos nö tarretub. Siin saad valida kui paksu moosi tahad, mida rohkem lisad seemneid seda rohkem zelee moodi maius läheb. Seejärel kuumutatud purki ning kaas peale. Säilita külmkapis kuni 3 kuud.

Moosid valmistas: Katre Väster