Avaldatud: 13. november 2016
Pähkli-mandlikook
- 100 g röstitud ning jahvatatud sarapuupähkleid
- 50 g mandlijahu
- 150 g Demerara suhkrut
- 40 ml kookosõli
- 2 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
- 0,5 sl toor-kakaopulbrit
- 3 muna
- 1 sl tärklist
Vahusta muna suhkruga. Sega kuivained omavahel. Sega kuivained ettevaatlikult munavahu hulka. Küpseta 180 kraadi juures 15 – 20 min või kuni kook on valmis.
NB! Kui soovid mahlast kooki, siis lase koogil umbes 10 min vormis seista ja küpseta alles seejärel.
Glasuur:
- Taimne vahukoor (soja-, kookose- või riisivahukoor)
- Pähklivõi
- Demerara suhkur
Vahusta taimne vahukoor pähklivõi ja suhkruga. Aseta glasuur tordipritsi kotti ning kaunista kook.