Pähkli-mandlikook

  • 100 g röstitud ning jahvatatud sarapuupähkleid
  • 50 g mandlijahu
  • 150 g Demerara suhkrut
  • 40 ml kookosõli
  • 2 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
  • 0,5 sl toor-kakaopulbrit
  • 3 muna
  • 1 sl tärklist

Vahusta muna suhkruga. Sega kuivained omavahel. Sega kuivained ettevaatlikult munavahu hulka. Küpseta 180 kraadi juures 15 – 20 min või kuni kook on valmis.

NB! Kui soovid  mahlast kooki, siis lase koogil umbes 10 min vormis seista ja küpseta alles seejärel.

Glasuur:

  • Taimne vahukoor  (soja-, kookose- või riisivahukoor)
  • Pähklivõi
  • Demerara suhkur

Vahusta taimne vahukoor pähklivõi ja suhkruga. Aseta glasuur tordipritsi kotti ning kaunista kook.