Vinegrettkaste ei ole ainule kaste, mida toorsalatite maitsestamiseks kasutada. Pestod, määrded ja ürdiõli on heaks vahelduseks toorsalatitele maitse andmiseks.

Ürdiõli

  • paar peotäit Ruccolat-spinatit või salatimix´i
  • veidi murulauku, tilli või teisi ürte
  • umbes 0,5 dl külmpressitud oliiviõli
  • soola
  • musta jahvatatud pipart
  • agaavisiirupit
  • värskelt pressitud sidruni mahla

Püreesta kõik koostisained blenderi või kannmikseriga püreeks. Kurna läbi sõela. Säilita valmis kaste kastmekannus. Sega enne kasutamist, sest kaste seistes kihistub. Säilib külmkapis paar-kolm päeva. Vala kaste salatile vahetult enne serveerimist.

Kasuta kastmeks toorsalatitel või kaunistuseks püreesuppidel.

 

Herne-avokaado kaste

  • värskeid või külmutatud herneid
  • avokaado
  • soola
  • jahvatatud musta pipart
  • värskelt pressitud sidruni mahla

Püreesta kõik ained blenderiga. Vedelama kastme valmistamiseks lisa keedetud jahutatud vett.