Avaldatud: 15. august 2017
Vinegrettkaste ei ole ainule kaste, mida toorsalatite maitsestamiseks kasutada. Pestod, määrded ja ürdiõli on heaks vahelduseks toorsalatitele maitse andmiseks.
Ürdiõli
- paar peotäit Ruccolat-spinatit või salatimix´i
- veidi murulauku, tilli või teisi ürte
- umbes 0,5 dl külmpressitud oliiviõli
- soola
- musta jahvatatud pipart
- agaavisiirupit
- värskelt pressitud sidruni mahla
Püreesta kõik koostisained blenderi või kannmikseriga püreeks. Kurna läbi sõela. Säilita valmis kaste kastmekannus. Sega enne kasutamist, sest kaste seistes kihistub. Säilib külmkapis paar-kolm päeva. Vala kaste salatile vahetult enne serveerimist.
Kasuta kastmeks toorsalatitel või kaunistuseks püreesuppidel.
Herne-avokaado kaste
- värskeid või külmutatud herneid
- avokaado
- soola
- jahvatatud musta pipart
- värskelt pressitud sidruni mahla
Püreesta kõik ained blenderiga. Vedelama kastme valmistamiseks lisa keedetud jahutatud vett.