Avaldatud: 22. aprill 2017
Fotod: Hanna-Ly Sildva
25 tk
Kreem
- 2,5 dl laktoosivaba piima
- 5 sl maisitärklist
- 5 sl Demerara suhkrut
- 2 munakollast
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 2 tl laktoosivaba võid
Kreemi valmistamiseks vispelda kastrulis piim, tärklis ja suhkur ühtlaseks. Kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades segu paksenemiseni. Tõsta tulelt ja klopi juurde munakollased. Pane tagasi pliidile ning kuumuta veel veidi, kuni kreem pakseneb. Võta tulelt ning maitsesta vaniljesuhkruga. Lisa või ning sega ühtlaseks. Jahuta täielikult.
Kui soovid, et kreemi oleks rohkelt, siis valmista kreemi poole rohkem.
Taigen:
- 2,5 dl laktoosivaba piima
- 25 g presspärmi või 1 pk kuivpärmi (9 g)
- 2 sl Demerara suhkrut
- 1 – 1,5 tl roosat soola
- 4 dl Fin Mix jahusegu
- 1 tl guarkummi
- 1 sl psylliumi
- 50 g laktoosivaba võid
- 1 muna
Sega kuivained omavahel. Soojenda piim käesoojuseni. Sulata või. Vedelda presspärm suhkruga.
Pane kõik koostisained segamismasinasse ning sega taigen alguses aeglasel, siis kiiremal umbes 4-5 min.
Rulli taigen jahusel laual (või küpsetuspaberil) laiali.
Lõika välja nelinurgad (8×8 cm või 9x cm).
Pane täidis taignale ning tõsta nurgad keskele.
Tõsta saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pane ahju kerkima 30 kraadi juurde (pane ahju ka kauss veega).
Peale kerkimist määri saiad pealt lahtiklopitud munaga.
Küpseta saiu 180 kraadi juures kuni need on pealt kuldpruunid.
Valmis saiadele raputa peale tuhksuhkrut.