Avaldatud: 3. september 2018
Suvikõrvitsa-astelpajumoos (“3 sõpra S.A.E.”)
Kolm ühel ajal valmivat vilja, mis imehästi sobivad kokku ühte purki. Vali suvikõrvits, mis ei oleks ülevalminud (veel pehme koorega). Ülevalminud suvikõrvitsa viljaliha ei jäta hoidisele siidjat tekstuuri. Oma konsistentsilt meenutab see hoidis kookospiimaga valmistatud moose.
- 1,6 kg suvikõrvitsat (puhastatud)
- 0,650 kg astelpajusid
- Paar ebaküdooniat
- 0,6 kg moosisuhkrut
- 3-4 vaniljekauna
Koori ning puhasta suvkõrvitsad, tükelda kuubikuteks. Puhasta ebaküdooniad ning viiluta.
Pane astelpajud vähese veega keema ning keeda mõni minut. Aja läbi sõela. Kestad kuivata toidukuivatis.
Pane suvikõrvitsakuubikud koos astelpajupüree ja ebaküdooniaviiludega keema, keeda pehmeks.
Püreesta sauseguriga. Pane püreestatud mass uuesti keema koos vaniljekaunadega.
Lisa suhkur ning kuumuta kuni suhkur on sulanud. Eemalda vaniljekaunad ning pane kuumalt ettevalmistatud purkidesse, sule õhukindlalt.