Kui munaallergia või -talumatus kimbutavad, kuid soov on millegi õhulise ja eriti magusa järele, sobib valmistada taimne sefiir ning kasutada seda juba eelnevalt küpsetatud muffini või koogikattena. Taimne sefiir kannatab ka leegitamist, mis toob sefiirimustri esile ning annab sellel püsiva läike.

Taimne sefiir

  • 150 g Aquafaba´t – kikerhernekonservi vedelikku
  • 250 g suhkrut
  • 80 ml vett
  • 2 tl sidrunimahla

Keeda veest ja suhkrust siirup: Sega suhkur ja vesi väikesel pannil ja kuumuta keskmisel kuumusel. Keeda siirup aeglase mullini nagu tavalisel sefiiril 118  kraadini. See võib võtta mõne minuti aga hoia segul silma peal, et see üle ei küpseks.

Kuni siirup valmib, vispelda aquafaba keskmisel kiirusel kuni segu on keskmise konsistentsiga, võta kiirust maha.

Seejärel võta siirup tulelt ära ning nirista kiire ühtlase joana vahustamismasinasse aquafaba hulka. See võib natuke pritsida. Lisa kiirust ning lase veel 8-10 minutit vahustuda. Sefiiri segu peaks olema tihke ja kohev.

Aseta sefiir tordipritsi kotti ning kaunista sobiv (gluteeni-, piima- ja munavaba) kook või muffin sefiiriga. Leegita sefiir pealt leeklambiga.

Sefiiri valmistas Raidi Aleksandrov eritoitumise tunni tootearenduse tööna.