Avaldatud: 11. august 2017
35 tk (minimuffineid)
- 100 ml (1 dl) laktoosivaba piima või taimset piima
- 45 g külmpressitud oliiviõli
- 140 g (2 dl) gluteenivaba täisterariisijahu
- 2 kanamuna
- 1,5 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
- 120 g pruuni suhkrut (100 g valget suhkrut)
- 2 tl psülliumi (kui kasutada gluteenivaba jahusegu koos paksendajaga ei ole vaja psülliumi enam lisada)
- vaniljepastat
- Himalaaja soola
- 200 g mustikaid
Mõõda ühte kaussi kuivained – jahu, sool, pslüllium ja küpsetuspulber. Sea kuivained omavahel. Teises kausis vahusta muna suhkruga (pruuni suhkrut tuleb vahustada poole kauem). Sega vahustatud munade hulka piim ja õli.
Sega mustikad vähese koguse kuivainetega. Sega kuivained ja muna-piima-õli segu omavahel. Kõige lõpus sega hulka vähese kuivainetega segatud mustikad.
NB! Võid mustikad asetada ka muffinivormidesse taigna peale.
Vala taigen muffinivormidesse. Peale võib puistata mandlilaastusid, pähklipuru või kookoshelbeid. Küpseta 190 kraadi juures umebes 13-15 minutit (minimuffineid), suuremaid 20 min.
Toiteväärtus 100 g:
- süsivesikudi 43 g
- energiat 280 KCal
- valku 5 g
- rasva 10 g
- kiudaineid 3 g
1 muffini (17 g) annab 7 g süsivesikuid