Avaldatud: 23. oktoober 2015
1„Kommi asemel“ ehk purustatud ning kuivatatud marjapüreed.
Valmista erinevaid püreesid toorestest või külmutatud marjadest ja puuviljadest:
- õuna-pirnipüree, maasika-vaarikapüree, mangopüree , pohla-mustikapüree, maasika-mustikapüree, vaarika-mustikapüree, maasika-varika-punasesõstrapüree, mustika-punasesõstrapüree, õuna-vaarika-astelpaju-mustikapüree ..
- Soovi korral kasuta magustajat – mett, agaavisiirupit …
- maitseaineid – kaneeli, vaniljet …
- paksendajat – jahvatatud kanepiseemneid, maisitärklist, tatrajahu, chiaseemneid (lase püreel enne kuivama panekut paisuda) …
Aja püree 4-5 mm paksuselt Excaliburi Paraflexx aluslehele (kangale) laiali või tilguta tilkadena aluslehele.
Tõsta alusleht koos püreega kuivati restile ning pane dehüdraatorisse 42 kraadi juurde kuivama (6 kuni 18 tundi)
Kuivanud püree võib rebida või lõigata kääridega soovitud kujuga tükkideks.
Maitsva suupiste laste jaoks saad, kui eemaldad kangalt terve kuivanud püree ning keerad selle pikaks kõrsikuks kokku. Kokku võib keerata ka kaks erinevat värvi kuivatatud püreed.
Soovi korral võid lõigata lühemateks suupisteteks või jätta pikaks kõrsikuks.
Säilita jahedas kaanega suletud purgis.