1„Kommi asemel“ ehk purustatud ning kuivatatud marjapüreed.

Valmista erinevaid püreesid toorestest või külmutatud marjadest ja puuviljadest:

  • õuna-pirnipüree, maasika-vaarikapüree, mangopüree , pohla-mustikapüree, maasika-mustikapüree, vaarika-mustikapüree, maasika-varika-punasesõstrapüree, mustika-punasesõstrapüree, õuna-vaarika-astelpaju-mustikapüree ..
  • Soovi korral kasuta magustajat – mett, agaavisiirupit …
  • maitseaineid – kaneeli, vaniljet …
  • paksendajat – jahvatatud kanepiseemneid, maisitärklist, tatrajahu, chiaseemneid (lase  püreel enne kuivama panekut paisuda) …

Aja püree 4-5 mm paksuselt Excaliburi Paraflexx aluslehele (kangale) laiali või tilguta tilkadena aluslehele.

20150924_082227    20151004_151642

Tõsta alusleht koos püreega kuivati restile ning pane dehüdraatorisse 42 kraadi juurde kuivama (6 kuni 18 tundi)

20150924_082327    20150924_082310     

20150924_111614   20150924_111605
Kuivanud püree võib rebida või lõigata kääridega soovitud kujuga tükkideks.

Maitsva suupiste laste jaoks saad, kui eemaldad kangalt terve kuivanud püree ning keerad selle pikaks kõrsikuks kokku. Kokku võib keerata ka kaks erinevat värvi kuivatatud püreed.

20150924_133444    20150924_142808   

Soovi korral võid lõigata lühemateks suupisteteks või jätta pikaks kõrsikuks.

20150924_145829    20150924_085948   

20150924_082920

 

 

 

 

Säilita jahedas kaanega suletud purgis.

 

 

 

20150924_142936     20150925_160010