Taigen:

  • 300 g laktoosivaba võid
  • 1,5 – 2 dl Demerara suhkrut
  • 6 dl gluteenivaba jahusegu
  • 3 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
  • 3 tl vaniljesuhkrut
  • 3,5 dl – 4 dl kookoshelbeid
  • 3 tl psylliumi
  • soola

Täidis:

  • 3 muna
  • 800 g laktoosivaba kohupiimapastat
  • 1,5 dl suhkrut
  • vaniljesuhkrut
  • umbes 400-500 g vaarikaid

Taigna valmistamiseks sega kuivained omavahel. Näpi juurde või ja suhkur ning sega ühtlaseks taignaks.

Täidise jaoks klopi munad lahti, lisa kohupiimapasta, suhkur ja vaniljesuhkur. Pudista 3/4 taignapurust ahjuplaadi põhjale.  Kata taignapuru kohupiimamassiga. Laota vaarikad kohupiimamassile ning pudista peale ülejäänud tainapuru. Küpseta 190 kraadises ahjus 40-50 minutit. Lase jahtuda.