Avaldatud: 5. aprill 2016
Foto: Merilin Vesingi
Pulgakookidest saab valmistada väga erinevate kaunistustega pulgakooke.
Kasutades nonparelle, strösseleid, erinevat värvi glasuure jne on võimalik
anda pulgakoogile hoopis uus väljanägemine.
Piima- ja gluteenivabad pulgakoogid
Vaniljekoogi valmistamine
Sellest tuleb 600 g kooki.
- 2 kanamuna
- 170 g (3 dl) Peak´s Free From Bread mix white saiajahu
- 1 tl psylliumi
- 1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
- näputäis soola
- 180 g (2 dl) Demerara suhkrut
- vaniljepastat
- 150 ml taimset piima (mina kasutasin vett)
Sega suures kausis kokku kuivained – gluteenivaba saiajahu, psyllium, küpsetuspulber ja sool. Pane kõrvale.
Vahusta munad suhkruga, lisa hulka vaniljepasta. Sega kokku vahustatud munad, taimne piim ja kuivained – vaheldumisi kuivained ja vedelik.
Vala taigen ettevalmistatud vormi.
Küpseta 20-30 minutit 180 kraadises ahjus.
Lase koogil jahtuda.
Valmista vaniljekoogist pallid
- 500 g vaniljekooki
- 80 g tuhksuhkrut
- 80 g piimavaba toorjuustu
Sega toorjust ja tuhksuhkur omavahel. Murenda jahtunud kook kaussi ning sega hulka toorjuustu-tuhksuhkru segu.
Vormi taignamassist kätevahel pallid. Lase veidi külmkapis taheneda.
Kinnita pallidele pulgakookide pulgad
- piima- ja gluteenivaba šokolaadi
Sulata šokolaad vesivannil.
Pulga kinnitamiseks pista pulga ots 1 cm ulatuses sulatatud šokolaadi sisse ning seejärel lükka pulga ots palli sisse. Lase jahedas veidi hanguda.
Kaunista pulgakoogid
Glasuuri tegemiseks sulata tume või valge šokolaad ning kasta pulgakomm üleni sulašokolaadi sisse. Aseta otsapidi näiteks klaasi või puidust tehtud alusele. Kaunista nonparellide, strösselite või teist värvi glasuuriga.
NB! Jälgi, et kaunistused ning šokolaadi värvimisel kasutatavad toiduvärvid oleksid gluteeni- ja piimavabad.
BioVegan
Värvides valget šokolaadi on võimalik valmistada pulgakookidest erinevaid loomi (lepatriinu, elevant jne).
Elevandi londi valmistamiseks on surutud palli sisse India pähkel ning kõrvadeks 2 kuvertüüri.
Kuvertüür – tuntud ka kui glasuurimisšokolaad või dippimisšokolaad – on spetsiaalselt sulatamiseks mõeldud toode, mis sisaldab tavalise söögišokolaadiga võrreldes rohkem kakaovõid ja sulab seetõttu ühtlasemalt.
http://suhkrukunst.ee/category.php?id_category=408
Seejärel on kastetud elevandi pea sulašokolaadi sisse.
Silmad on valmistatud valgest ja tumedast šokolaadist.
Vaata lisaks “Pulgakoogid (gluteeni- ja kaseiinivabad)”