Foto: Merilin Vesingi
Pulgakookidest saab valmistada väga erinevate kaunistustega pulgakooke.
Kasutades nonparelle, strösseleid, erinevat värvi glasuure jne on võimalik
anda pulgakoogile hoopis uus väljanägemine.

Piima- ja gluteenivabad pulgakoogid

Vaniljekoogi valmistamine

Sellest tuleb 600 g kooki.

Sega suures kausis kokku kuivained – gluteenivaba saiajahu, psyllium, küpsetuspulber ja sool. Pane kõrvale.

20160402_114803

Vahusta munad suhkruga, lisa hulka vaniljepasta. Sega kokku vahustatud munad, taimne piim ja kuivained – vaheldumisi kuivained ja vedelik.

 

 

Vala taigen ettevalmistatud vormi. 20160402_114955

 

 

 

20160402_122126

 

Küpseta 20-30 minutit 180 kraadises ahjus.

 

 

20160402_122758

 

Lase koogil jahtuda.

Valmista vaniljekoogist pallid

  • 500 g vaniljekooki
  • 80 g tuhksuhkrut
  • 80 g piimavaba toorjuustu

toorjuust taimne

20160402_221350Sega toorjust ja tuhksuhkur omavahel. Murenda jahtunud kook kaussi ning sega hulka toorjuustu-tuhksuhkru segu.

 

 

Vormi taignamassist kätevahel pallid. Lase veidi külmkapis taheneda.

Kinnita pallidele pulgakookide pulgad

  • piima- ja gluteenivaba šokolaadi

20160305_171801

20160403_092538Sulata šokolaad vesivannil.

20160403_093034

Pulga kinnitamiseks pista pulga ots 1 cm ulatuses sulatatud šokolaadi sisse ning seejärel lükka pulga ots palli sisse. Lase jahedas veidi hanguda.

 

Kaunista pulgakoogid

Glasuuri tegemiseks sulata tume või valge šokolaad ning kasta pulgakomm üleni sulašokolaadi sisse. Aseta otsapidi näiteks klaasi või puidust tehtud alusele. Kaunista nonparellide, strösselite või teist värvi glasuuriga.

NB! Jälgi, et kaunistused ning šokolaadi värvimisel kasutatavad toiduvärvid oleksid gluteeni- ja piimavabad.

IMGP1012 BioVegan

Looduslikud toiduvärvid

Looduslikud toiduvärvid

Värvides valget šokolaadi on võimalik valmistada pulgakookidest erinevaid loomi (lepatriinu, elevant jne).

IMGP5149  IMGP5184

IMGP5066

Elevandi londi valmistamiseks on surutud palli sisse India pähkel ning kõrvadeks 2 kuvertüüri.

kuvertüürid

Kuvertüür – tuntud ka kui glasuurimisšokolaad või dippimisšokolaad – on spetsiaalselt sulatamiseks mõeldud toode, mis sisaldab tavalise söögišokolaadiga võrreldes rohkem kakaovõid ja sulab seetõttu ühtlasemalt.

http://suhkrukunst.ee/category.php?id_category=408

Seejärel on kastetud elevandi pea sulašokolaadi sisse.

20160403_180257Silmad on valmistatud valgest ja tumedast šokolaadist.

 

 

 

 

Vaata lisaks “Pulgakoogid (gluteeni- ja kaseiinivabad)”