Avaldatud: 21. veebruar 2016
Sellest taignast saab valmistada nii pehmeid (6 tk), kui ka krõbedaid vahvleid (väikseid vahvleid sain 50 tk; keskmise suurusega 30 tk).
- 100 g (2 dl) gluteenivaba tatrajahu
- 60 g (1 dl) gluteenivaba riisijahu
- 1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
- 250 ml (2,5 dl) soja- või kookosjogurtit või sojapiima või sojapetti (lisa 250 ml sojapiimale 1 sl sidruni mahla, sega ning jäta 10 min seisma)
- 2 muna
- 50 – 80 g Demerara suhkrut
- 30 g kookos- või taimeõli
- soola
Kookosjogurtiga taigen jääb veidi paksem (osa jogurtist võib asendada veega), kui sojapiimaga valmistatud taigen (vahvlid jäävad krõbedamad).
Vahusta munad suhkruga. Sega kuivained omavahel – tatrajahu, riisijahu, küpsetuspulber ja sool. Sega vahustatud munade hulka kookosjogurt, kookosõli ning omavahel segatud kuivained.
Õhuliste vahvlite valmistamiseks eralda munavalged munakollastest ja vahusta munavalged kuni hakkavad moodustama pehmed tipud ning sega taigna hulka kõige lõpus.
Vala taigen vahvlivormi ning küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minuit või küpseta vahvlid vahvlimasinaga.
Ahjust välja võttes lase veidi vormis jahtuda.
Soovi korral valmista piima- ja gluteenivaba šokolaadist ning kookospiimast glasuur. Sega kuni glasuur on läikiv.
Vala šokolaadiglasuur vahvliruutudesse ning kaunista pealt näiteks kookoslaastude või kookoshelvestega.
Samast taignast saab valmistada krõbedaid vahvleid vahvlimasinaga.
Vahvlid jäävad krõbedad, kui küpsetada neid niikaua, et vahvlimasina plaatide vahelt enam auru välja ei tungi ehk kogu niiskus on aurustunud.
Väiksemaid vahvleid saad sellest kogusest 50 tk ja keskmise suurusega umbes 30 tk.
Serveeri koos taimse vahukoore – kookos-, soja– või riisivahukoor ja marjadega.