Avaldatud: 1. jaanuar 2016

- 400 ml taimset piima (kasutasin ise valmistatud sojapiima)
- 400 g Viljatuote gluteenivaba jahusegu (riisijahu, täisterariisijahu, tatrajahu, maisijahu, kartulitärklis, Psyllium ehk India teelehe seemnekestade jahu)
Foto: http://www.viljatuote.net
Viljatuote gluteenivaba jahusegu saab tellida Virtasalmen Viljatuote Oy kodulehe e-poest. Teatud tooteid müüakse ka Tartu Prismas.
- 1 tl soola
- ½ dl taimeõli
- 1 -2 tl suhkrut
- 30 g presspärmi
Valmistamine:
Soojenda sojapiim käesoojuseni (40 kraadini).
Lahusta pärm soojas vedeliks. Lisa õli, sool, suhkur ja gluteenivaba jahusegu ning sega taigen ühtlaseks. Lase rätiku all soojas kohas 30 min kerkida. Valmista ette vorm – määri õliga ning puista üle gluteenivaba jahuseguga.
Tõsta taigen ettevalmistatud vormi ning lase veel kerkida umbes 30 min.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes pool tundi.
Ahjust välja võttes niisuta pealt veega ning jäta räti alla jahtuma.