Avaldatud: 25. veebruar 2019
Maapirni- ja tatrajahu muffinid
17 minimuffinit
- 1 muna
- 40 g rafineerimata roosuhkrut
- 15 g (0,5 dl) Nonna maapirnijahu
- 30 g (0,5 dl) toortatrajahu
- 1,5 tl psülliumi
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 50 ml (0,5 dl) rõõska koort 35%
- 45 g (0,5 dl) õli
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 30 g mandlilaastusid/ rosinaid/ hakitud pähkleid/ kookoshelbeid
- Peale puistamiseks pekaanpähkleid (20 g) või seesamiseemneid
Sega kuivained omavahel. Vahusta muna suhkruga, sega hulka õli, lisa vaheldumisi vahukoor ja omavahel segatud kuivained. Sega hulka mandlilaastud või soovi korral rosinad või hakitud pähklid.
Tõsta taigen vormidesse, puista peale seemneid või pähkleid.
Küpseta 190 kraadi juures 10-15 minutit. Lase vormis 5 min jahtuda.
Lisades taignale 60 g tumedat šokolaadi on tulemuseks šokolaadi-maaprinijahust muffinid.
Pildil: Šokolaadi-maapirnijahumuffinid maapirnitšipsidega.