Avaldatud: 22. oktoober 2015
Foto autor: Merilin Vesingi
KINOAKÜPSISED
Retsepti autoriks on Lili Tiks, kes armastab head ning tervislikku toitu.
180 g gluteenivaba kaerahelbeid (jahvatatud)
150 g kinoad (loputatada, kuivatada ja seejärel jahvatada)
1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
125 g võid (võib asendada laktoosivaba võiga või kookosrasvaga)
150 g indiaani- või palmisuhkrut
2 muna
50 g toorkakaoubasid või kuivatatud jõhvikaid ja mustikaid
vanillipastat
Jahvata kinoa ja kaerahelbed jahuks ning sega selle hulka küpsetuspulber. Klopi lisakausis või ja suhkur, kuni tekib paks mass. Lisa muna ning vispelda kõik ühtlaseks. Sega juurde kuivained ja tükeldatud toorkakaooad või hakitud kuivatatud puuviljad. Tõsta tainas supilusikaga ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadises ahjus 10 minutit kuni küpsised on kuldpruunid.