Datlite ja Kreeka pähklitega toortatrabatoonid

  • 2,5 dl (1 tass) leotatud, loputatud ning nõrutatud toortatart (soovi korral kuivatatud dehüdraatoris)
  • 120 g võid
  • 120 g Kreeka pähkleid
  • 200 g peeneks hakitud ilma kivideta datleid
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • (mandlilaastusid)

Pese toortatrakruup jooksva vee all  ja kõrvalda terad, mis tõusevad veepinnale. Jäta ligunema mõneks tunniks kuni üleöö. Loputa ning nõruta hoolikalt. Soovi korral võid toortatart ka idandada või/ ja kuivatada dehüdraatoris.

Sega toortatar, hakitud Kreeka pähklid ning hakitud datlid omavahel.

Sulata või ja šokolaad. Vala segu toortatra-pähkli-datlite segu peale ning sega läbi.

Pane segu küpsetusvormi asetatud küpsetuspaberile ning vajuta ühtlase kihina vormi servadesse, tasanda pealispind. Lase jahtuda ning lõika  võrdseteks batoonideks.

Säilita kuni neli päeva.