Avaldatud: 3. detsember 2018

Datlite ja Kreeka pähklitega toortatrabatoonid
- 2,5 dl (1 tass) leotatud, loputatud ning nõrutatud toortatart (soovi korral kuivatatud dehüdraatoris)
- 120 g võid
- 120 g Kreeka pähkleid
- 200 g peeneks hakitud ilma kivideta datleid
- 150 g tumedat šokolaadi
- (mandlilaastusid)
Pese toortatrakruup jooksva vee all ja kõrvalda terad, mis tõusevad veepinnale. Jäta ligunema mõneks tunniks kuni üleöö. Loputa ning nõruta hoolikalt. Soovi korral võid toortatart ka idandada või/ ja kuivatada dehüdraatoris.
Sega toortatar, hakitud Kreeka pähklid ning hakitud datlid omavahel.
Sulata või ja šokolaad. Vala segu toortatra-pähkli-datlite segu peale ning sega läbi.
Pane segu küpsetusvormi asetatud küpsetuspaberile ning vajuta ühtlase kihina vormi servadesse, tasanda pealispind. Lase jahtuda ning lõika võrdseteks batoonideks.
Säilita kuni neli päeva.