Munaallergia korral ei pea loobuma piparkoogiglasuurist. Valmista see aquafabast ning värvi looduslike toiduvärvidega. Samuti või piparkoogitaignas kasutada muna asemel näiteks õunapüreed või chi seemneid.

Taimne piparkoogiglasuur

I võimalus

  • 150 ml Aquafaba´t – kikerhernekonservi vedelikku 
  • 100-200 g tuhksuhkrut
  • toiduvärv omal valikul (macha, marjapulbrid…)

Siirupi valmistamiseks:

  • 200 g suhkurt
  • 60 ml vett

Valmistusviis

Siirupi valmistamine: Sega suhkur ja vesi väikesel pannil ja kuumuta keskmisel kuumusel. Keeda siirup aeglase mullini nagu tavalisel sefiiril 118  kraadini. See võib võtta mõne minuti aga hoia segul silma peal, et see üle ei küpseks.

Vala aquafaba vahustamismõusse. Kuni siirup valmib, vispelda aquafaba keskmisel kiirusel kuni segu on keskmise konsistentsiga, võta kiirust maha.

Seejärel võta siirup tulelt ära ning nirista kiire ühtlase joana vahustamismasinasse aquafaba hulka. See võib natuke pritsida. Lisa kiirust ning lase veel 8-10 minutit vahustuda.Lisa vahustamise ajal tuhksuhkrut umbes 100-200 g

II võimalus

Teine võimalus on valmistada sefiir 75 ml aquafabaśt ning siirupist. valmistamisõpetus sarnane eelmisele, kuid tuhksuhkur jääb lisamata.

Siirupi valmistamiseks:

  • 200 g suhkurt
  • 60 ml vett

Sefiiri segu peaks olema tihke ja kohev.

 Laura Sillaots kaunistamas piparkooke eritoitumise tunni ajal.

 

 

 

 

 

 

 

Võid segada glasuuri hulka erinevaid looduslikke toiduvärve (marjapulbrid, macha pulber….)