Avaldatud: 14. veebruar 2016
Foto: Lauri Kulpsoo
Kookosjogurtit saab valmistada kookospiimast jogurti juuretise (bakterkultuuri 0,02% EXPRESS 1,0) lisamisega. Bakterkultuurid annavad kookospiimale jogurti maitse ning paksendavad seda veidi.
Bakterkultuure saab osta sojapood.ee-st.
Kookosjogurti olemasolu korral saab juuretisena kasutada sama maitsestamata kookosjogurtit.
Kookospiim tuleb kuumutada 43 ˚C-ni.
Bakterkultuuri tuleb arvestada vastavalt kookospiima kogusele (400 g kookospiima/ 0,08 g bakterkultuuri).
Seejärel segada väike kogus sooja kookospiima bakterkultuuri hulka ning segada hoolikalt läbi.
Väheses kookospiimas segatud bakterkultuur lisada ülejäänud kookospiima hulka ning segada hoolikalt läbi.
Pane pott soojenduskappi või termokasti ning hoia ühtlasel temperatuuril 43 ˚C juures umbes 6 tundi. Võid jogurti panna ka praeahju lülitades ahjus põlema valguse, mis peaks hoidma ahju veidi üle 40 ˚C.
NB! Soojas hoidmise ajal ära loksuta kookospiima kaussi.
Kookosjogurt on valmis, kui tema pH jääb alla 5 ning konsistents on muutund veidi paksemaks.
Valmis kookosjogurt aseta külmkappi jahtuma vähemalt 2 kuni 3 tunniks. Jahutamine peatab käärimisprotsessi ning võimaldab jogurtil pakseneda.