Foto: Lauri Kulpsoo

Kookosjogurtit saab valmistada kookospiimast jogurti juuretise (bakterkultuuri 0,02% EXPRESS 1,0) lisamisega. Bakterkultuurid annavad kookospiimale jogurti maitse ning paksendavad seda veidi.

Bakterkultuure saab osta sojapood.ee-st.
Kookosjogurti olemasolu korral saab juuretisena kasutada sama maitsestamata kookosjogurtit.

20160129_082324 Kookospiim tuleb kuumutada 43 ˚C-ni.

 

 

 

 

20160129_083818 Bakterkultuuri tuleb arvestada vastavalt kookospiima kogusele (400 g kookospiima/ 0,08 g bakterkultuuri).

 

 

 

 

 

 

 

20160129_084017 Seejärel segada väike kogus sooja kookospiima bakterkultuuri hulka ning segada hoolikalt läbi.

 

20160129_084240

 

Väheses kookospiimas segatud bakterkultuur lisada ülejäänud kookospiima hulka ning segada hoolikalt läbi.

 

 

 

20160129_084526 Pane pott soojenduskappi või termokasti ning hoia ühtlasel temperatuuril  43 ˚C juures umbes 6 tundi. Võid jogurti panna ka praeahju lülitades ahjus põlema valguse, mis peaks hoidma ahju veidi üle 40 ˚C.

 

 

 

 

 

 

NB! Soojas hoidmise ajal ära loksuta kookospiima kaussi.

20160129_121548 Kookosjogurt on valmis, kui tema pH jääb alla 5 ning konsistents on muutund veidi paksemaks.

 

 

 

Valmis kookosjogurt aseta külmkappi jahtuma vähemalt 2 kuni 3 tunniks. Jahutamine peatab käärimisprotsessi ning võimaldab jogurtil pakseneda.