Avaldatud: 14. jaanuar 2016
- 350 ml sojapiima
- 450 g (1 pk) gluteenivaba saiajahu segu Peaks Free From (riisijahu, maisitärklis, sojajahu, ksantaankummi, sool)
Müüb Prisma ning vabatoit. ee
- 20 presspärmi
- 20 g rapsiõli
- 1 muna
- 1 tl Demerara suhkrut
- (soola)
Soojenda sojapiim käesoojuseni.
Pane segamiskaussi soe sojapiim, murendatud presspärm, suhkur, (sool), muna, õli ja saiajahu segu. Sega tainakonksudega 5 min tugeval võimsusel.
Vala tainas küpsetusvormi ning silu pealt märja käega siledaks.
Lase soojas kohas kerkida 60 – 90 min.
Küpseta 220 kraadi juures 15 min, seejärel vähenda kuumust (200 kraadi) ning jätka küpsetamist veel 15 – 20 min.
Peale ahjust välja võtmist niisuta pealt veega ning lase vormis rätiku all jahtuda.