• 350 ml sojapiima
  • 450 g (1 pk) gluteenivaba saiajahu segu Peaks Free From (riisijahu, maisitärklis, sojajahu, ksantaankummi, sool)

peaks Müüb Prisma ning vabatoit. ee

 

  • 20 presspärmi
  • 20 g rapsiõli
  • 1 muna
  • 1 tl Demerara suhkrut
  • (soola)

 

 

Soojenda sojapiim käesoojuseni.

20160114_090841

Pane segamiskaussi soe sojapiim, murendatud presspärm, suhkur, (sool), muna, õli ja saiajahu segu. Sega tainakonksudega 5 min tugeval võimsusel.

 

 

 

 

 

 

20160114_092314

Vala tainas küpsetusvormi ning silu pealt märja käega siledaks.

 

 

 

20160114_105755Lase soojas kohas kerkida 60 – 90 min.

 

 

 

 

Küpseta 220 kraadi juures 15 min, seejärel vähenda kuumust (200 kraadi) ning jätka küpsetamist veel 15 – 20 min.

20160114_113539

Peale ahjust välja võtmist niisuta pealt veega ning lase vormis rätiku all jahtuda.

20160115_105849