Avaldatud: 28. jaanuar 2018
Valgurikas läätseleib (gluteeni. piima- ja pärmivaba)
2 portsjonit
- punased läätsed 100 g
- vesi leotamiseks või keetmiseks
- sidrunimahl
- must jahvatatud pipar 1/4 tl
- kurkum 0,5 tl
- Cayenne´i pipar
- sool
- erinevaid seemneid
- Püreestamise ajal lisada 100 – 150 ml vett
Leota läätsesid vähemalt 1 tund (kiirleotus – läätsede keetmine 10 minutit). Peale leotamist loputa. Keetmine ei ole vajalik, sest läätsed küpsevad ahjus.
Pane leotatud läätsed koos maitseainete ja veega blenderisse ning püreesta paar minutit kuni moodustub ühtlane mass. Vala taigen õlitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (silikoonvormi ei ole vaja vooderdada). Soovi korral puista peale seemneid.
Küpseta 190 kraadi juures umbes 30 min. Lase peale küpsemist mõni min vormis jahtuda ning võta siis vormist välja.
Serveeri koos meelepärase leivakattega: marineeritud sibularattad, avokaado, tomat, kurk jms.
Säilib mõne päeva külmkapis.