Taimsed pannkoogid

Pannkoogid on serveeritud astelpaju-õunamoosiga, mis on magustatud moosiksülitooliga. Kuna ksülitool on madalam GK, siis mõjutab see veresuhkrut vähem ning sobib kasutamiseks ka diabeedi korral.

  • 250 ml sojapiima
  • 2,5 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1-2 sl ksülitooli või agaavisiirupit
  • soola
  • praadimiseks kookosõli või taimeõli.
  • kohevamate pannkookide valmistamiseks lisa 0,5 dl vahustatud kikerhernekonservi vedelikku (aquafaba´t)
  • ülepannikookide valmistamiseks lisa 0,5 dl kikerherhernekonservi vedelikku vahustamata kujul

Sega kuivained omavahel ning seejärel sega hulka sojapiim ja suhkur.

Prae lusikapannkoogid.

Kui on soov valmistada kohevamaid lusikapannkooke lisa taignale 0,5 dl aquafaba´t (kikehernekonservi vedelikku), mis tuleb eelnevalt vahustada.

Ülepannikookide puhul ei ole vaja aquafaba´t vahustada. Sega lihtsalt 0,5 dl kikerhernekonservi vedelikku taigna hulka.

Taimsed ülepannikoogid on serveeritud 4ks lõigatuna.

 

 

 

 

Ülepannikoogid serveeritud taimse kookosevahukoore ning mustikamoosiga.