Ürdipulgakoogid

  • 2 muna
  • 2 dl gluteenivaba jahusegu (selle asemel võib kasutada riisijahu ja 1 tl psülliumi)
  • 1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
  • 0,5 dl piima või taimset piima
  • 0,5 dl õli
  • paar peotäit ürte (väga hea rohelise värvi annab spinat)
  • soola, musta jahvatatud pipart

NB! Õli ja ürtide asemel sobib kasutada ka valmis pestot (1 dl).

 

 

 

 

Püreesta ürdid sauseguriga.

Vahusta muna. Sega kuivained omavahel. Sega piim (taimne piim), õli ja püreestatud ürdid (pesto) omavahel. Sega hulka kuivained ning kõige lõpus vahustatud munad.

Jaga taigen pulgakoogi vormidesse ning aseta peale vormi pealmine osa. Küpseta 12 kuni 15 minutit. Lase valmis pallidel 5 min vormis jahtuda. Võta vormist välja ning jätka jahutamist. Kinnita pallidele pulgad.

Serveeri leiva või saia asemel supi kõrval või suupistena.

Ürdipulgakook maitsevõiga