Avaldatud: 23. detsember 2018
Küüslaugul on südamehaiguste eest kaitsev ja kolesterooli langetav toime ning oliiviõli kasutamine aitab langetada LDL kolesterooli taset ja tõsta HDL kolesterooli taset.
Küüslaugu-spinati pesto
50 g küüslauku
60 g (1 dl) kõrvitsaseemneid
60 g värsket spinatit
1 sl sidruni mahla
60 g külmpressitud oliiviõli
meresoola
Rösti kõrvitsaseemned pannil või ahjus mõni minut, Püreesta puhastatud küüslaugud ning röstitud kõrvitsaseemned. Lisa spinatilehed ning sidrunimahl. Püreestamise ajal lisa oliiviõli. Valmis pesto tõsta väikestesse purkidesse, sulge õhukindlalt ning säilita jahedas. Pikemaajaliseks säilitamiseks külmuta jääkuubikuvormides.
Sobib kasutada nii võileivamäärdena, taignate koostises, kui ka täidisena profitroolides või suvikõrvitsarullides.
Kõrvitsaseemnete asemel võib kasutada ka Kreeka pähkleid, röstitud mandleid, pistaatsiapähkleid.
Spinati asemel: basiilikut, karulauku, peterselli või tilli, küüslaugupealseid, noori kõrvenõgese lehti.