Magustades muffineid ksülitooliga ning kasutades jahu-tärklise asemel mandlijahu, on tulemuseks süsivesikutevaene küpsetis.

Minimuffineid 38 tk (1 tk = 12 g)

  • 60 g mandlijahu (1,5 dl)
  • 100 g ksülitooli (1,25 dl)
  • 60 g kookospiima tahket osa (sulatada) või taimset toorjuustu
  • 3 muna
  • 70 g taimset margariini
  • 15 g psylliumi (FiberHusk) 1,5 sl
  • 1,5 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
  • vaniljepastat või vaniljepulbrit
  • soola
  • mandlilaastusid
  • 60 g vaarikaid
  • 40 g mustikaid

 

Vahusta munad ksülitooliga. Sega kuivained omavahel. (Võid segada ka marjad kuivainete hulka).

Sulata margariin ja kookospiima tahke osa, seejärel sega hulka vahustatud munad ning kuivained. Pane taigen muffinivormidesse ning suru sisse marjad ning puista üle mandlilaastudega.

Küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit, oleneb muffinite suurusest.

100 g muffineid sisaldab:

süsivesikuid 6 g (sealhulgas kiudaineid 5,8 g)

valku 8,7 g

rasva 19 g

 

Annab energiat: 256 kcal

1 minimuffin (12 g) annab süsivesikuid 0,75 g