18 tk

Kuigi tatrajahu sisaldab rohkelt süsivesikuid, ei mõjuta toortatrajahust valmistatud küpsetised nii palju veresuhkrut kui rafineeritud nisujahust küpsetised.

Toitumisalane teave 100 g kohta:

  • süsivesikuid 55 g
  • kiudaineid 1 g
  • valku 7 g
  • rasva 23 g
  • energia 456 kcal

1 tk  vahvlit annab 7-8 g süsivesikuid (1 tk = 16 g)

  • 60 g kookosõli
  • 60 g Demerara suhkrut
  • 100 g gluteenivaba tatrajahu (u 1,5 dl) RemedyWay või Tõrvaaugu Mahe Talu
  • 2 sl kartulitärklist (paksendaja).
  • 1 muna
  • vaniljepulbrit
  • umbes 1,5 dl vett

Sega kuivained omavahel – tatrajahu, tärklis, sool, vaniljepulber. Sega suhkur kookosõli hulka, lisa muna, vett ning kuivained.  Sega ühtlaseks taignaks. Vajadusel lisa veel veidi vett. Taigen muutub seistes paksemaks ning võib tekkida vajadus vahepeal veel vett hulka segada.

Küpseta õhukesed krõbedad vahvlid. Soovi korral keera kohe rulli.