Vähese süsivesikutesisaldusega kuklid   (gluteeni- ja piimavabad)

13 tk

  • 3 dl (1 ¼ tassi) mandlijahu
  • 5 spl psylliumi
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl meresoola
  • 2 tl õunasiidriäädikat
  • 3 dl keeva vett
  • 3 munavalget
  • (Seesamiseemneid)

Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega kuivained omavahel.  Lisa kuivainetele õunaäädikas, munavalged ja kõige viimasena kuum vesi. Vahusta umbes 30 sekundit. Ärge seda üle vahustage.

Vormi niisutatud kätega taignast 13 kuklit. Soovi korral puista peale seesamiseemneid.

Küpseta ahju alumisel siinil 50-60 minutit, olenevalt kuklite suurusest. Need on valmis, kui kuulete kukli põhja puutudes õõnsat heli.

100 g toote toiteväärtus:

Energiasisaldus: 234 kcal

Valk – 9 g

Rasv – 17 g

Süsivesikud – 17 g, kiudaineid –  14 g

1 kukkel sisaldab: Süsivesikuid 2,3 g, kiudaineid 1,9 g ; imenduvaid sv – 0,4 g

 

Kui mandlijahu lisada rohkem (4,5 dl/ 180 g), vett vähem (2 dl) ning keeva vee asemel kasutada sooja vett, on tulemuseks hoopis teistsugune kukkel (mitte seest tühi).