Avaldatud: 20. juuli 2015
80 g kookosõli
100 g gluteeni- ja piimavaba tumedat šokolaadi
2 muna
1 dl Demerara suhkrut
0,5 tl glueenivaba küpsetuspulbrit
vaniljepastat või vaniljepulbrit
u. 1 dl riisijahu
Glasuur:
Gluteeni- ja piimavaba tume- või valge šokolaad
Riisipiimast valge šokolaad (veggo.ee)
Kaunistused – nonparellid, strösselid, suhkrutaignast kaunistused (vt. retsepti “Suhkrumassist kaunistused”)…
NB! Gluteeni-, piima- ja keemiliste lõhna ja värvainetevabade looduslike nonparellide ja strösselite tootjaks on BioVegan.
Sulata kookosõli ja šokolaad vesivannil, sega. Jahuta segu.
Vahusta munad, suhkur ja vaniljepasta või -pulber. Lisa ettevaatlikult segades riisijahu. Kõige lõpus lisa jahtunud kookosõli-šokolaadi segu.
Määri pulgakommivorm (iloleipuri toode, võib leida Anttilast) õliga. Pane taigen tordipritsikotti. Aseta vormi alumine pool ahjurestile ning täida need taignaga.
Aseta peale vormi ülemine pool (aukudega pool).
Küpseta ahjus 190-200 kraadi juures 15 minutit.
Lase 5 min vormis jahtuda.
Võta vormist välja ning jätka jahutamist kuni kommipallid on täiesti jahtunud.
Pulga kinnitamiseks pista pulga ots 1 cm ulatuses sulatatud šokolaadi sisse ning lükka pulga ots kommipalli sisse.
Jäta mõneks tunniks jahedasse jahtuma.
Glasuuri tegemiseks sulata tume või valge šokolaadi ning kasta pulgakomm üleni sulašokolaadi sisse. Aseta otsapidi näiteks klaasi või puidust tehtud alusele. Soovi korral kaunista erinevate kaunistustega. Kingiideena võid pakendada pulgakommi tsellofaani sisse ning kinnitada kinnituspaelaga.
Vormi puudumisel valmista pallid käte vahel. Selleks küpseta taignast koogipõhi, jahuta, murenda käte vahel ning sega hulka veidi toorjuustu (kaseiinivabalt – sojapuding, sojadessert, kookoskreem). Vormi käte vahel pallid ning lase taheneda.
Kata glasuuriga, kaunista ning serveeri näiteks paberist kommivormides või pista pallikeste sisse kommipulgad enne glasuuriga katmist.
Pulgakommide tarvikuid müüb näieks Koogimeister.
10-30 cm pikkusega
Küpsetusvorm
iloleipuri toode, võib leida Anttilast