Avaldatud: 12. veebruar 2016
Küpsetatud mandli-feta
- 145 g mandlilaastusid
- 60 ml sidrunimahla
- 120 ml vett
- 3 sl oliiviõli
- 2 hakitud küüslauguküünt
- 1-1,5 tl soola
Pane kõik ained blenderisse ning töötle kuni mass on ühtlaselt sile ja läikiv.
Pane segu sõelale asetatud kurnariidele.
Tõsta kurnariide servad keskele kokku ning kinnita kummiga.
Lase mandlipallil sõelal öö läbi nõrguda. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta ahjus 160 kraadi juures umbes 40 minutit.
Valmis juustul lase jahtuda.
Juustul on tugevalt hapukas maitse. Säilitamisel jahedas (kuni 2 nädalat) see maitse väheneb.
Kuivatatud mandlijuust
- 140 g mandleid (leotatud üleöö vees, blanšeeritud ning kooritud)
- 180 ml vett
- 2 sl oliiviõli
- 1 küülauguküüs
- näputäis soola
- 3 sl sidrunimahla
Püreesta kannmikseris või köögikombainis kuni mass on ühtlaselt sile.
Pane mass sõelale asetatud kurnariidele (pähkli-piima kott) ning pigista veidi vedelikku sellest välja. Lase üleöö nõrguda.
Aseta juust toidukuivati alusele.
Vormi see veidi lapikuks ning kuivata 75 kraadi juures umbes 4 tundi (aeg sõltub vee sisaldusest). Kuivatamise ajal moodustub juustu ümber koor.
Mina keerasin poole kuivamise pealt juustul teise külje.