Küpsetatud mandli-feta

  • 145 g mandlilaastusid
  • 60 ml sidrunimahla
  • 120 ml vett
  • 3 sl oliiviõli
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 1-1,5 tl soola

20160209_092647

Pane kõik ained blenderisse ning töötle kuni mass on ühtlaselt sile ja läikiv.

 

 

 

20160209_093348

Pane segu sõelale asetatud kurnariidele.

 

 

 

 

20160209_093650Tõsta kurnariide servad keskele kokku ning kinnita kummiga.

 

 

 

 

20160209_161024

Lase mandlipallil sõelal öö läbi nõrguda. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta ahjus 160 kraadi juures umbes 40 minutit.

 

 

küpsetatud fetajuust2

Valmis juustul lase jahtuda.

 

 

 

 

 

Juustul on tugevalt hapukas maitse. Säilitamisel jahedas (kuni 2 nädalat) see maitse väheneb.

Kuivatatud mandlijuust

  • 140 g mandleid (leotatud üleöö vees, blanšeeritud ning kooritud)
  • 180 ml vett
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 küülauguküüs
  • näputäis soola
  • 3 sl sidrunimahla

20160201_191437

Püreesta kannmikseris või köögikombainis kuni mass on ühtlaselt sile.

 

 

 

Pane mass sõelale asetatud kurnariidele (pähkli-piima kott) ning pigista veidi vedelikku sellest välja. Lase üleöö nõrguda.

20160202_104741

Aseta juust toidukuivati alusele.

Vormi see veidi lapikuks ning kuivata 75 kraadi juures umbes 4 tundi (aeg sõltub vee sisaldusest). Kuivatamise ajal moodustub juustu ümber koor.

kuivat feta

 

Mina keerasin poole kuivamise pealt juustul teise külje.