Avaldatud: 12. veebruar 2016
Taigen:
- 20 g presspärmi
- 150 ml sooja vett või taimset “piima”
- 2 tl suhkrut
- 30 g õli
- 0,5 tl soola
- 300 g Peaks´s Free From Baking mix universal jahusegu
http://www.peaks-freefrom.com/products/universal-baking-mix/
Taigna valmistamiseks soojenda vesi või taimne “piim” käesoojuseni. Lahusta selles presspärm. Sega hulka sool, suhkur, jahu ja õli.
Lase taignal soojas kohas kerkida. Kerkinud taigen vajuta märgade kätega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlaselt laiali.
Täidis:
hakkliha, letšo, taimne juust, sool, must jahvatatud pipar, pune, tüümian, basiilik
Täidise jaoks kumuta hakkliha kergelt pannil, sega hulka letšo. Maitsesta, soola, musta jahvatatud pipraga, pune, tüümiani ja basiilikuga.
Aseta täidis pitsapõhjale ning küpseta 200 kraadi juures kuni taiga servad on veidi pruunistunud.
Riivi taimne juust ning puista pitsa peale.
(http://veggo.ee/ee/Tooted/juustud/)
Küpseta pitsat koos taimse juustuga umbes 5 minutit.
Paku pitsat koos tomatikastme, taimse hapukoore või taimse majoneesiga.