Fotod: Lauri Kulpsoo

 

  • 350 ml sojapiima
  • 30 g värskelt pressitud sidrunimahla või õunaäädikat
  • 70 g täisterariisijahu
  • 30 g kartulitärklist
  • 20 g tapiokijahu
  • 20 g toor-roosuhkrut
  • 40 g kookosõli/ taimeõli
  • 2 muna
  • 1,5 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl söögisoodat
  • 1 tl guaarakummi
  • Meresoola
  • Küpsetamiseks kookosõli või taimeõli

Valmista sojapett: Sega sidrunimahl sojapiima hulka ning jäta 20 minutiks seisma. Mõne aja möödudes tundub see kalgendunud.

Sega omavahel gluteenivabad jahud, tärklis, meresool, söögisooda ning küpsetuspulber.

Vahusta munad kergelt suhkruga. Sega kokku sojapiima-sidrunimahlasegu, kookos- või taimeõli, vahustatud munad ja kuivainete segu.

Lase tainal tund aega paisuda. Kui taigen tundub paks, siis lisa taimset piima.

Vala soovitud kogus tainast kuumale õlitatud pannile. Prae keskmise kuumusega pannil õhukesed ülepannikoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Pannkoogid võib laduda ka kihiti täidisega pannkoogitordiks ning katta pealt šokolaadiglasuuriga.

pannkoogitort7

Täidiseks sobib kasutada nii keediseid, marju, tükeldatud puuvilju, pähkli- või mandlivõid, kui taimset kohupiima või vahukoort.

 

 

 

pannkoogitort10 Gluteeni- ja piimavaba šokolaadiglasuur (piima- ja gluteenivaba šokolaadi müüakse näiteks veggo.ee)

 

Retsept raamatust “Tervise hoidmise toidud 3. Laktoosita. Kaseiinita. Gluteenita“.