Avaldatud: 23. november 2016
- 130 g (2 dl) hirsijahu
- 140 g (2 dl) pooltäistera riisijahu
- 50 g (1 dl) tapiokijahu
- 50 g (1 dl) kartulitärklist
- 20 g (0,5 dl) täisterakaerajahu
- Seesamiseemneid, linaseemneid jne
- 2 muna
- 40 g taimeõli
- 20 g presspärmi
- 400 g gluteenivaba tatrapiima (pätsisaia puhul 300 g)
- 3 sl agaavisiirupit
- 1-1,5 tl soola
Paksendajad:
- 10 g guarkummi
- 1 tl agar-agarit
- 1 sl psülliumi (või 0,5 dl FIBREX)
Sega kuivained omavahel – jahud, tärklised, seemned, paksendajad.
Soojenda “taimne piim” käesoojuseni (40 kraadini). Lahusta presspärm soojas vedelikus. Lisa õli, sool, agaavisiirup, muna ning omavahel segatud kuivained. Sega taigen ühtlaseks.
Lase kausis 30 min soojas kohas kerkida.
Vormi taignast piklikud saiad ning pane saiavormi 20 min kerkima.
Määri pealt lahtiklopitud munaga. Soovi korral puista peale soolahelbeid.
Küpseta 200 kraadises ahjus kuni saiad on pealt mõnusalt kuldpruunid.