• 130 g (2 dl) hirsijahu
  • 140 g (2 dl) pooltäistera riisijahu
  • 50 g (1 dl) tapiokijahu
  • 50 g (1 dl) kartulitärklist
  • 20 g (0,5 dl) täisterakaerajahu
  • Seesamiseemneid, linaseemneid jne
  • 2 muna
  • 40 g taimeõli
  • 20 g presspärmi
  • 400 g gluteenivaba tatrapiima (pätsisaia puhul 300 g)
  • 3 sl agaavisiirupit
  • 1-1,5 tl soola

Paksendajad:

  • 10 g guarkummi
  • 1 tl agar-agarit
  • 1 sl psülliumi (või 0,5 dl FIBREX)

Sega kuivained omavahel – jahud, tärklised, seemned, paksendajad.

Soojenda “taimne piim” käesoojuseni (40 kraadini). Lahusta presspärm soojas vedelikus. Lisa õli, sool, agaavisiirup, muna ning omavahel segatud kuivained. Sega taigen ühtlaseks.

Lase kausis 30 min soojas kohas kerkida.

1-nov-2106-4 Vormi taignast piklikud saiad ning pane saiavormi 20 min kerkima.

Määri pealt lahtiklopitud munaga. Soovi korral puista peale soolahelbeid.

 

 

1-nov-2106-6

Küpseta 200 kraadises ahjus kuni saiad on pealt mõnusalt kuldpruunid.