Avaldatud: 26. detsember 2015
- 100 g (2 dl) gluteenivaba kaerajahu (gluteenivabad kaerahelbed)
- 1 tl guaarakummi
- 2 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
- meresoola
- (kaneeli)
- 300 g kookospiima (kasutasin light kookospiima)
- 20 g kookosõli (sulatatud kookosrasv)
- 2 muna
- 30 g agaavi- või vahtrasiirupit
- 1 tl vaniljepastat
Kui valmistad kaerajahu ise, siis jahvata kaerahelbed näiteks kohviveskis. NB! Jälgi gluteenivabade kaerahelveste saastumist gluteeniga kohvivesks.
Sega ühes kausis kuivained omavahel – kaerajahu, guaarakummi, küpsetuspulber, sool. Teises kausis sega kookospiim, kookosõli, munad, siirup ja vaniljepasta omavahel. Ühenda kokkusegatud kuivained piima-muna maitsestatud seguga. Lase 20 min paisuda.
Pane ahi eelsoojenema ning vala taigen vahvlivormidesse, mille alla on asetatud ahjurest.Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 10-15 minutit.
Sobivad säilitamiseks sügavkülmas paar kuud. Külmutamiseks aseta vahvlid karpi vaheldumisi küpsetuspaberiga, et nad üksteise külge kinni ei külmuks. Väga mõnusad krõbedad vahvlid saad, kui külmunud vahvleid röstida vahetult enne serveerimist.
Taigen sobib ka Belgia vahvlite küpsetamiseks vahvlimasinaga (n: südamekujuliste vahvlite tegemise masin). Selleks kuumuta vahvliraud ning määri õliga. Tõsta kulbiga tainast vahvliraua vahele ning küpseta kuldkollaseks.
Kui kasutad vahvlimasinat, mis küpsetab õhukesi vahvleid, küpseta need küllaltki pruuniks, siis on tulemuseks krõbedamad vahvlid.
Ära aseta valmis vahvleid üksteise peale jahtuma (muutuvad nätskeks).