semper Mix

  • 340 g (5 – 5,5 dl; 1 dl = 65 g) gluteenivaba jahusegu Semper MIX
  • 250 ml piima või taimset „piima“ (mina kasutasin isevalmistatud sojapiima)
  • 25 g presspärmi
  • 2 sl taimeõli
  • 0,5 sl psylliumi
  • 2 sl agaavisiirupit
  • 0,5 – 1 tl soola
  • 0,5 tl jahvatatud kardemoni
  • 1 kanamuna
  • Määrimiseks munakollane

Soojenda piim/ taimne „piim“ umbes 25 kraadini, lahusta selles presspärm.

20160120_102121

Pane piima-pärmisegu segamiskaussi ning lisa sool, jahv.kardemon, psyllium, agaavisiirup, sega taignakonksudega ühtlaseks taignaks.

 

20160120_112449

 

Segamise ajal lisa taimeõli ning muna.

20160120_125257

 

 

 

 

Kata taigen rätikuga ning pane sooja kohta 1 tunniks kerkima.

 

 

20160120_131104

Vormi taignast jahuste (gluteenivaba jahusegu) kätega kuklid. Pane ahjuplaadile kerkima ning määri pealt munakollasega, lase kerkida umbes 15 – 30 minutit.
20160120_132450

 

Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 – 20 minutit.

 

 

 

20160120_134323

Ahjust välja võttes lase rätiku all jahtuda.

20160120_134450

Vahusta 35% rõõsk koor suhkruga (veidi vaniljesuhkrut) ning pane pritsikotti. Täida alumine kiht vastlakuklist vahukoorega, soovi korral pane keskele teelusikatäis hapukat moosi ning kata vastlakukli pealmise poolega.

20160120_140039

20160123_160457

Samast taignast saab valmistada ka saia või kukleid. Üks võimalus on küpsetada taigen muffinivormides.

20160123_161232

20160123_163913