Avaldatud: 22. jaanuar 2016

- 340 g (5 – 5,5 dl; 1 dl = 65 g) gluteenivaba jahusegu Semper MIX
- 250 ml piima või taimset „piima“ (mina kasutasin isevalmistatud sojapiima)
- 25 g presspärmi
- 2 sl taimeõli
- 0,5 sl psylliumi
- 2 sl agaavisiirupit
- 0,5 – 1 tl soola
- 0,5 tl jahvatatud kardemoni
- 1 kanamuna
- Määrimiseks munakollane
Soojenda piim/ taimne „piim“ umbes 25 kraadini, lahusta selles presspärm.
Pane piima-pärmisegu segamiskaussi ning lisa sool, jahv.kardemon, psyllium, agaavisiirup, sega taignakonksudega ühtlaseks taignaks.
Segamise ajal lisa taimeõli ning muna.
Kata taigen rätikuga ning pane sooja kohta 1 tunniks kerkima.
Vormi taignast jahuste (gluteenivaba jahusegu) kätega kuklid. Pane ahjuplaadile kerkima ning määri pealt munakollasega, lase kerkida umbes 15 – 30 minutit.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 – 20 minutit.
Ahjust välja võttes lase rätiku all jahtuda.
Vahusta 35% rõõsk koor suhkruga (veidi vaniljesuhkrut) ning pane pritsikotti. Täida alumine kiht vastlakuklist vahukoorega, soovi korral pane keskele teelusikatäis hapukat moosi ning kata vastlakukli pealmise poolega.
Samast taignast saab valmistada ka saia või kukleid. Üks võimalus on küpsetada taigen muffinivormides.