Foto: Merilin Vesingi

Iga lapse unistus – kreemine vaniljejäätis.

  • 100 g India pähkleid (leotatult 130 g = 1 cup = 240 ml)
  • 200 g kookospiima (= 1 cup= 240 ml)
  • 70 ml agaavi- või vahtrasiirupit
  • 0,5 tl vaniljepastat või 1/4 tl vaniljepulbrit
  • soola
  • 20 g kakaovõid või kookosõli

NB! Kui sinu jaoks on oluline, et jäätis oleks täiesti piimavaba, siis jälgi, et kakaovõi ei oleks saastunud tootmise käigus piima jääkidega. Näiteks Rapunzel´i kakaovõitšipside pakendil on hoiatus, et need võivad sisaldadatootmisest tingituna piima jääke.20160423_161841

20160423_161818

 

 

 

Leota India pähkleid vees umbes 4 tundi või kookospiimas üle öö.

20160423_162142Pane kookospiim ja kookosõli/ kakaovõi kastrulisse ning kuumuta kuni kookosõli/ kakaovõi on sulanud.

 

 

 

20160423_163643Pane kannmikserisse leotatud India pähklid, kookospiima ja -õli/ kakaovõi segu, siirup, näpuotsaga soola ning vaniljepasta. Püreesta kuni mass on mõnusalt kreemjas.

20160423_164555

 

Vala jäätisemass jäätisevormidesse, aseta kaaned peale ning külmuta.

 

 

IMGP5490

 

Jäätise vormidest kättesaamiseks kasta vorm korraks kuuma vette.