Avaldatud: 25. aprill 2016
Foto: Merilin Vesingi
Iga lapse unistus – kreemine vaniljejäätis.
- 100 g India pähkleid (leotatult 130 g = 1 cup = 240 ml)
- 200 g kookospiima (= 1 cup= 240 ml)
- 70 ml agaavi- või vahtrasiirupit
- 0,5 tl vaniljepastat või 1/4 tl vaniljepulbrit
- soola
- 20 g kakaovõid või kookosõli
NB! Kui sinu jaoks on oluline, et jäätis oleks täiesti piimavaba, siis jälgi, et kakaovõi ei oleks saastunud tootmise käigus piima jääkidega. Näiteks Rapunzel´i kakaovõitšipside pakendil on hoiatus, et need võivad sisaldadatootmisest tingituna piima jääke.
Leota India pähkleid vees umbes 4 tundi või kookospiimas üle öö.
Pane kookospiim ja kookosõli/ kakaovõi kastrulisse ning kuumuta kuni kookosõli/ kakaovõi on sulanud.
Pane kannmikserisse leotatud India pähklid, kookospiima ja -õli/ kakaovõi segu, siirup, näpuotsaga soola ning vaniljepasta. Püreesta kuni mass on mõnusalt kreemjas.
Vala jäätisemass jäätisevormidesse, aseta kaaned peale ning külmuta.
Jäätise vormidest kättesaamiseks kasta vorm korraks kuuma vette.