Avaldatud: 1. august 2015
16 tk
60 g riisijahu
50 g kartuli- või maisitärklist
25 g mandlijahu
1 tl guaarakummi või ksantaani
1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
Näpuotsaga meresoola
200 g „Karppisokeri“
2 muna
200-300 g kirsse (eemalda kivid)
100 g võid
150 ml keefiri
Sulata või.
Mõõda ühte kaussi kuivained – jahud, tärklis, meresool, guaarakummi ja küpsetuspulber. Võta paar sl kuivainetesegu ning sega kirsside hulka.
Teises kausis vahusta munad erütritooliga. Peale vahustamist sega hulka sulatatud või ning keefir, vala kuivainete hulka. Lõpuks lisa ettevaatlikult segades väikese koguse kuivainetega segatud kirsid.
Vala taigen muffinivormidesse.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 kuni 20 minutit.
Laktoosivabad muffinid saad, kui kasutad või asemel laktoosivaba võid ning keefiri asemel laktoosivaba jogurtit.
Kaseiinivabade muffinite valmistamiseks kasuta taimset margariini, kookosrasva või taimeõli ning sojajogurtit või taimset piima.
Karppisokeri/ Zero Calorie Sweetener
Looduslik magusaine, suhkrualkohol. Sisaldab 100% erütritooli peenestatud kujul. Erütritooli esineb looduslikult väikestes kogustes viinamarjades, melonites, pirnides, seentes, kuid seda saab valmistada ka glükoosi käärimise teel. Magusaine koostisosana on erütritool vähem magusam kui sahharoos. Erütritool maitseb ja näeb välja nagu suhkur, kuid ei mõjuta veresuhkrut (glükeemiline indeks on peaaegu null). Võib kuumutada ning kasutada küpsetamiseks, kohvi ja tee magustamiseks.
http://www.life.fi/Life-Zero-Calorie-Sweetener
Nisu- ja suhkruvabade küpsetiste retsepte leiad raamatust “Leivo arkeen ja juhlaan”