Mandli- ja kookosejahu kasutamine teraviljajahude asemel vähendab tootes süsivesikute sisaldust.

100 g/ 29 g süsivesikuid

1 minimuffin (12 g) = 3,5 g süsivesikuid

33 tk

 

 

  • 40 g mandlijahu
  • 20 g kookosjahu
  • 80 g kookospiima
  • 3 muna
  • 50 g õli
  • 2 tl psylliumi
  • 2 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
  • 80 g palmisuhkrut
  • 0,5 apelsini pressitud mahl
  • 50 g piima- ja gluteenivaba tumedat šokolaadi
  • vaniljesuhkrut
  • soola
  • 30 g röstitud ning hakitud sarapuupähkleid

Sulata šokolaad koos kookospiimaga. Pane kõik toorained (v.a. hakitud pähklid) köögikombaini ning püreesta ühtlaseks massiks. Vala taigen muffinivormidesse ning puista peale hakitud pähkleid.

Küpseta 180 kraadi juures 12-15 min.

Lase vormis veidi jahtuda.