Keedutaignast kõrvitsakuklid 

Keedutaigen:

  • 150 ml vett
  • 100 g laktoosivaba võid
  • soola
  • 200 ml kõrvitsapüreed
  • 150 g gluteenivaba jahusegu + 1 tl psülliumi
  • 3-4 muna

Sega kuivained omavahel. Kuumuta vesi koos või ja soolaga paksupõhjalises keedunõus keemiseni. Eemalda nõu tulelt ja lisa keevale vedeliku-või segule kogu jahukogus korraga, sega hoolikalt kuni moodustub taignapall. Tõsta nõu tagasi tulele ja kuumuta tainast tasasel tulel umbes 5 minutit kogu aeg segades, kuni tainas moodustab ühtlase massi ja lööb keedunõu küljest lahti.

Lase taignal jahtuda 60-70 kraadini (kuni kannatab sõrmega katsuda). Sega tainale ükshaaval juurde lahtiklopitud (toatemperatuuril) terved munad. Iga muna lisamise järel klopi tainas ühtlaseks.

Tõsta taigen lusikaga või pritsi tordipritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta toodete vahele piisavalt ruumi, arvestades, et küpsemisel paisuvad need poole suuremaks ja muutuvad seest tühjaks. Pritsi ahjuplaadile külma vett.

Küpseta tooteid 200-210 kraadi juures 10 minutit, kuni tooted on kergelt kollakad. Seejärel alanda kuumust 190 kraadini ning jätka küpsetamist veel umbes 15 minutit kuni tooted on täielikult küpsenud. Tooted võib peale küpsemist veel järelkuivatada ahjus.

Lase enne täitmist jahtuda.  Naudi ilma näidiseta või täida meelepärase täidistega.