Avaldatud: 4. mai 2016
- 350-400 g gluteeni- ja laktoosivaba jahusegu Semper FIN MIX
- 250 ml taimset “piima”
- 25 g presspärmi
- 3 sl taimeõli/ 50 g laktoosivaba võid või taimset margariini
- 1 sl psylliumi
- 2 sl agaavisiirupit
- 0,5-1 tl soola
- 0,5 tl jahvatatud kardemoni
- 1 kanamuna
Täidis:
- 100 g laktoosivaba võid/ taimset margariini
- Demerara suhkrut
- kaneeli
- rullimiseks gluteeni- ja laktoosivaba jahusegu
- määrimiseks munakollane
Soojenda taimne “piim” käesoojuseni ning lahusta selles presspärm.
Pane lahustatud pärmisegu segamiskaussi ning lisa sool, jahvatatud kardemon, psyllium, agaavisiirup ning sega taignakonksudega ühtlaseks taignaks. Taigen peab olema sile ja läikiv.
Jätka segamist kuni taigen ei kleepu enam segamiskausi servade külge. Segamise ajal lisa taimeõli ning muna. Vajadusel lisa jahu.
Kata taigen rätikuga ning pane sooja kohta 1 tunniks kerkima.
Aseta lauale küpsetuspaber ning puista sellele kergelt gluteenivaba jahusegu. Tõsta taigen paberi keskele ning rulli kergelt jahuga ülepuistatud taignarulliga veidi õhemaks. Aseta peale teine küpsetuspaber ning rulli läbi küpsetuspaberi veel õhemaks.
Sulata laktoosivaba või (kui soovid piimavaba küpsetist siis kasuta taimset margariini) ning määri lahtirullitud taignale. Puista peale pruuni suhkrut ning kaneeli.
Rulli taigen pikemast servast kokku.
Lõika rullist umbes 2-4 cm viilud.
Keera taigna lõpuots viilu alla ning aseta ahjuplaadile veel 30 min sooja kohta kerkima. Peale kerkimist määri pealt munaga ning küpseta 190-200 kraadi juures umbes 10 min.