• 350-400 g gluteeni- ja laktoosivaba jahusegu Semper FIN MIX
  • 250 ml taimset “piima”
  • 25 g presspärmi
  • 3 sl taimeõli/ 50 g laktoosivaba võid või taimset margariini
  • 1 sl psylliumi
  • 2 sl agaavisiirupit
  • 0,5-1 tl soola
  • 0,5 tl jahvatatud kardemoni
  • 1 kanamuna

Täidis:

  • rullimiseks gluteeni- ja laktoosivaba jahusegu
  • määrimiseks munakollane

Soojenda taimne “piim” käesoojuseni ning lahusta selles presspärm.

20160503_102426Pane lahustatud pärmisegu segamiskaussi ning lisa sool, jahvatatud kardemon, psyllium, agaavisiirup ning sega taignakonksudega ühtlaseks taignaks. Taigen peab olema sile ja läikiv.

 

 

 

 

 

 

20160503_102815

Jätka segamist kuni taigen ei kleepu enam segamiskausi servade külge. Segamise ajal lisa taimeõli ning muna. Vajadusel lisa jahu.

 

 

 

 

Kata taigen rätikuga ning pane sooja kohta 1 tunniks kerkima.

20160503_114454

Aseta lauale küpsetuspaber ning puista sellele kergelt gluteenivaba jahusegu. Tõsta taigen paberi keskele ning rulli kergelt jahuga ülepuistatud taignarulliga veidi õhemaks. Aseta peale teine küpsetuspaber ning rulli läbi küpsetuspaberi veel õhemaks.

 

20160503_115201Sulata laktoosivaba või (kui soovid piimavaba küpsetist siis kasuta taimset margariini) ning määri lahtirullitud taignale. Puista peale pruuni suhkrut ning kaneeli.

 

 

20160503_115359Rulli taigen pikemast servast kokku.

 

 

 

 

20160503_115604Lõika rullist umbes 2-4 cm viilud.

 

 

 

 

20160503_125413Keera taigna lõpuots viilu alla ning aseta ahjuplaadile veel 30 min sooja kohta kerkima. Peale kerkimist määri pealt munaga ning küpseta 190-200 kraadi juures umbes 10 min.

20160503_130703

 

20160503_130931