Avaldatud: 1. jaanuar 2016
Taimseid piimasid võib osta poest valmis kujul või valmistada spetsiaalse piimamasinaga, blenderi või sauseguriga.
Sojapiima valmistamine MIDZU sojapiimamasinaga:
1 l sojapiima valmistamiseks kulub 70-100 g sojaube ja umbes 1 l vett.
Sojapiim on sojaubadest valmistatud jook. (http://et.wikipedia.org/wiki/Sojapiim).
Leota geenmuundamata sojaubasid 8-12 tundi, vaheta paar korda vett. Pärast leotamist hõõru sojaubasid käte vahel, et kestad eemalduksid, loputa.
NB! Kestade paremaks eemaldamiseks pane leotatud oad 5 minutiks kaane alla kuuma vette seisma.
Sorteeri välja kõik katkised ning riknemistunnustega sojaoad. Puista puhastatud sojaoad masina kannu. Parema maitse saamiseks võid lisada peotäie kookoshelbeid või leotatudkooritud mandleid.
Lisa 0,8-1,2 l vett ning kontrolli, et vee tase jääb märkide „max“ ja „min“ vahele.
Aseta sojapiimasina kannule kaas peale, pane juhe seinakontakti. Vali „Menu“-nupu abil programm „Soaked bean“ (leotatud oad) ning vajuta „Start“. Valitud programm hakkab tööle.
Programmi lõppedes eemalda esmalt juhe kontaktist ning tõsta masinalt kaas.Vala kuum sojapiim sõelale ning lase nõrguda.
Sõelale jääv hele sojamass on okara, mis on hea proteiini- ning kiudaineteallikas
Säilitamiseks võib okarat kuivatada või sügavkülmutada.
Okarat saab lisada küpsetistele, putrudele, vahvlitaignasse ning pannkookidele.