20 tk

80 g maitsestamata laktoosivaba jogurtit või laktoosivaba hapukoort

40 g taimeõli või kookosrasva

70 g suhkrut

1 suur muna

1,5 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit

95 g gluteenivaba jahu

35 g kookoshelbeid

 

Glasuur:

270 g laktoosi- ja gluteenivaba šokolaadi

30 ml laktoosivaba vahukoort

90 g laktoosivaba võid

Erinevad kaunistused (laktoosi- ja gluteenivabad) – strösselid, nonparellid

IMGP1012

 

Kuumuta ahi 190 kraadini. Sega omavahel jogurt, taimeõli, suhkur ja muna. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, kookoshelbed ning sega ühtlaseks taignaks.

Jaga taigen pulgakoogi vormidesse ning aseta peale vormi pealmine osa. Küpseta 12 kuni 15 minutit. Lase valmis pallidel 5 min vormis jahtuda.

20160407_142533

Võta vormist välja ning jätka jahutamist.

Glasuuri valmistamiseks sulata šokolaad koos vahukoore ja võiga. Sega kuni glasuur on läikiv.

Kinnita pallidele pulgad. Lase 10 min hanguda. Kasta pallid glasuuri sisse ning kaunista.