Avaldatud: 8. aprill 2016
20 tk
80 g maitsestamata laktoosivaba jogurtit või laktoosivaba hapukoort
40 g taimeõli või kookosrasva
70 g suhkrut
1 suur muna
1,5 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
95 g gluteenivaba jahu
35 g kookoshelbeid
Glasuur:
270 g laktoosi- ja gluteenivaba šokolaadi
30 ml laktoosivaba vahukoort
90 g laktoosivaba võid
Erinevad kaunistused (laktoosi- ja gluteenivabad) – strösselid, nonparellid
Kuumuta ahi 190 kraadini. Sega omavahel jogurt, taimeõli, suhkur ja muna. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, kookoshelbed ning sega ühtlaseks taignaks.
Jaga taigen pulgakoogi vormidesse ning aseta peale vormi pealmine osa. Küpseta 12 kuni 15 minutit. Lase valmis pallidel 5 min vormis jahtuda.
Võta vormist välja ning jätka jahutamist.
Glasuuri valmistamiseks sulata šokolaad koos vahukoore ja võiga. Sega kuni glasuur on läikiv.
Kinnita pallidele pulgad. Lase 10 min hanguda. Kasta pallid glasuuri sisse ning kaunista.